over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

za 22 okt - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Nynke Laverman

Plant

Muziek Grote Zaal 1e Rang €23,00

Een fluisterzacht mooie, indringende muzikale trip van zangeres Nynke Laverman met kwetsbare, ijle soundscapes, beats en spoken word.

Plant is een indringende muzikale trip (luister het hele album hier). Zowel de zang van Nynke als de gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

”Plant is een hoopvol protest” – Nynke Laverman

Nynke: “Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover. Plant is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?”

De pers over Plant:

  • “Een voorstelling die je vaker wilt, nee moet, gaan bekijken en beluisteren.” – Leeuwarden Courant
  • “Nynke Laverman weet diep te raken.” – Trouw
  • “Een voorstelling die staat als een huis en ademt als een bos.” – Friesch Dagblad
Koop kaarten →

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie
  • Versoepelde retourregeling tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling (lees hier meer)


Over Nynke Laverman:
Nynke Laverman is een van de pareltjes onder de singer-songwriters. In haar muziek vind je een eclectische mix van dansnummers, poëzie en spoken word die samen een uniek geheel vormen. Ook weet ze met piano en elektronische en analoge synths haar bijzonder stem op een harmonische manier te omlijsten. Combineer dat met zowel Engels als Fries en je hebt alle elementen die haar nieuwe album Plant een niet te missen plaat maken.