over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

wo 24 mei - 20.30 uur

< alle voorstellingen

Matangi Quartet

Canto Ostinato Strings Attached

Klassiek / Muziek Kleine Zaal €23,50

De vertolkingen van het muziekstuk Canto Ostinato – letterlijk vertaald ‘hardnekkig lied’ – hebben een bijzonder karakter. Er ontstaat een unieke manier van spelen, doordat componist Simeon ten Holt de uitvoeringsmogelijkheden ‘vrij liet’. Net als bij improviseren worden de muzikale keuzes gemaakt op het moment van de uitvoering.

Het Matangi Quartet koerst door het stuk en staat voortdurend met elkaar in verbinding. Bij Canto Ostinato bestaat er geen leiding; het stuk leidt zichzelf. Spanning en ontspanning creëren een verlangen dat plaats maakt voor diepe emotie.

De Matangi’s verwelkomen Gerard de Bruyne om bij het concerten live te komen tekenen. Hierbij laat hij zich inspireren door de muziek van Matangi. Zijn tekeningen zijn live te zien op een groot scherm achter het Matangi Quartet.

Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk in de geest van de unieke uitvoering!

Matangi Quartet
Maria-Paula Majoor – viool
Karsten Kleijer – altviool
Arno van der Vuurst – cello
Afwisselend Sedna Heitzman, Dmitry Ivanov, Arthur Rusanovsky – viool

 

Recentelijk was het Matangi Quartet te gast bij De Klassieken en werd een deel uit Canto Ostinato ten gehore gebracht. Luister het fragment hier terug.

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie