over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 21 okt - 13.00 uur

< alle voorstellingen

Lux Vocaal Ensemble

Folksongs

Klassiek / Muziek Kleine Zaal €25,00

Lux Vocaal Ensemble treedt op 21 oktober om 13:00 op in de kleine zaal van de Meerpaal, met haar nieuwe programma ‘Folksongs’. Voorafgaand aan het concert is het mogelijk om gebruik te maken van het lunchmenu in Grand Café Flavour.

Lux Vocaal Ensemble is een nieuw professioneel vocaal ensemble, opgericht in 2020, en staat onder leiding van Elisabeth Blom. In het eerste project ‘Peace Upon You’ bestond het koor uit 14 zangeressen. Lux is echter qua samenstelling niet in beton gegoten, maar wil muziek maken op hoog niveau en in vele stijlen: van de middeleeuwse componist Hildegard von Bingen tot aan de hedendaagse Arvo Pärt. Of een uitstapje naar Close Harmony. Lux is veelzijdig en kleurrijk. Nederlandse componisten krijgen een prominente plaats in de programmering.

Voor de ‘Folksongs’ concerten, is het ensemble de samenwerking aangegaan met virtuoos harpiste Veronique Serpenti. Lux bestaat voor dit project uit Elisabeth Blom (sopraan), Paula Bär-Giese (sopraan), Christina Rozdeiczer Kryszkowski (alt) en Dolf Drabbels (tenor). 

Het programma van ‘Folksongs’, bestaat onder andere uit de suite ‘Liermolen’ van de Belgische componist Vic Nees (1936-2013). Een suite van Europese molenaarsliederen voor harp en koor, in 10 talen. Naast deze bijzondere compositie, hoort u nog vele andere stukken van componisten als Holst, Britten en R.Rodney-Bennett. Een toegankelijk en licht programma, onder prachtige begeleiding van de harp!

Meer informatie over Lux Vocaal Ensemble vindt u op  www.luxvocaalensemble.nl.