over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 7 feb - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Gerard Alderliefste & Friends

Une Belle Histoire 3

Muziek Grote Zaal €24,50

U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen uit hun inmiddels derde episode van Une Belle Histoire.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar ook in een achtmans bezetting!
In de afgelopen seizoenen veroverde Gerard met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen de theaters. Ze stalen de harten van hun publiek met de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, waar vele bekende hits voorbij komen. En nu zijn ze terug met episode drie waarin u onder de warme Franse klanken van onder meer accordeon en viool, wordt  meegenomen door het joie de vivre en door de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tussen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van verjaardagfeestjes als jongen thuis, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man, van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.  Nee, er is niet veel veranderd sinds die begin jaren: non, non, rien n’a changé. Dat nummer zal dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire’. Julien Clerc en het swingende ‘Elle voulait qu’on l’appelle Venise,’ evenmin. Verder kunt u uitzien naar nieuwe vertolkingen van o.a. Duteil, ZAZ en Gérard Lenorman.

Histoire:  Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.  Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

Een greep uit de publieksreacties:
“Een prachtige wervelende show!”
“Enorm genoten!”
“Je wordt helemaal meegenomen!”
“Voor iedereen een enorme dikke aanrader!”
“Wat een bezieling!”