over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

do 17 nov - 20.30 uur

< alle voorstellingen

Ed Struijlaart

Gitaarmannen 2: Eric Clapton Unplugged

Muziek Kleine Zaal 1e Rang €23,00

Na het succes van Gitaarmannen, Ed Struijlaart’s eerste theatertour, is het tijd voor het langverwachte vervolg. In Gitaarmannen 2 brengt Ed een muzikale ode aan het album Unplugged van Eric Clapton.

Als tiener raakte Ed Struijlaart zijn interesse voor de gitaar kwijt. Bijna had hij deze liefde zelfs opgegeven. Totdat er een plaat uitkwam die alles veranderde: ‘Eric Clapton – Unplugged’. Het werd de meest legendarische MTV Unplugged sessie ooit waarvan het live-album 26 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

In 2022 is het exact 30 jaar geleden dat Clapton deze legendarische sessie opnam voor 300 man publiek in Bray Studio’s, net buiten Londen. Het was toen de zuurstof die Ed’s gitaarvlam nodig had. Nadat Ed het iconische intro van ‘Layla’ hoorde wist hij het zeker: “Ik ben een gitaarman.”

Na een periode waarin er bijna geen livemuziek meer mogelijk was, gaat Ed Struijlaart terug naar zijn inspiratiebron. Geeft het hem weer nieuwe energie voor de komende 30 jaar?

Koop kaarten →

 

Onlangs sprak Ed Struijlaart met Chuck Leavell; Eric Clapton’s pianist tijdens de Clapton Unplugged tour. Ze hebben het o.a. over de tijd in de band van Eric en zijn herinneringen aan de Unplugged tour.

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie
  • Versoepelde retourregeling tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling (lees hier meer)