over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

wo 1 mrt - 15.00 uur

< alle voorstellingen

De Wolf en de 7 Geitenwollensokjes (8+)

Stanley Burleson, Joris van Veldhoven en Marcel Visscher (try-out)

Familie / Jeugd Grote Zaal 1e Rang €22,50

Een gelukkig typisch Jordanees geitengezin, bestaande uit vader, moeder en zeven kinderen (Geitenwollensokjes). De vader is opgegroeid in een weeshuis en lijdt aan ‘lycantropie’ oftewel weerwolfziekte. Een ziekte die door een vader wordt doorgegeven aan het zevende kind, mits dat kind van het mannelijke geslacht is. Hij heeft dit geheim echter nooit met iemand gedeeld, zelfs niet met zijn vrouw.

Als het volle maan, is verandert vader in een weerwolf en een weerwolf is altijd op zoek naar slachtoffers. Hij is bang dat hij zijn eigen gezin iets aan zal doen en daarom verdwijnt hij op deze momenten. Hij vertelt zijn vrouw nooit waar hij heen gaat. Gek genoeg tolereert zij zijn onverklaarbare gedrag. Niet omdat het haar niet interesseert, maar meer omdat ze met haar onhandelbare Geitenwollensokjes haar handen vol heeft. Om er zeker van te zijn dat hij terugkeert, bindt zij vader bij ieder afscheid haar dierbare rode zakdoek om zijn nek. Moeder laat de kinderen de afwezigheid van hun vader vergeten door ze het sprookje van De wolf en de zeven geitjes te vertellen, niet wetende dat er een echte wolf op de loer ligt..

Een combinatie van het sprookje De Wolf en de zeven geitjes en de mythe Lycaon als weerwolf; met het happy end van een sprookje en de tragische afloop van een mythe.

Koop kaarten →

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie
  • Versoepelde retourregeling tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling (lees hier meer)