over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

zo 3 dec - 14.30 uur

< alle voorstellingen

De Man van La Mancha

Met Huub van der Lubbe als Don Quichot (try-out)

Musical Grote Zaal €45,00

‘Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?’

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes – een van de grote werken uit de wereldliteratuur, vertelt het aanstekelijke verhaal van de idealist Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

Cast: Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand/Viggo Waas, David van Uuden, Doris Baaten/Marisa van Eyle, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Jelmer de Groot, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum & Enora Oplinus.

🍴Themadiner!
Kom alvast in Spaanse sferen en maak je avondje uit compleet met ons tapasmenu! Reserveer het themadiner wanneer je hierboven op ‘Tickets’ klikt. Alleen het tapasmenu is deze avond beschikbaar. Tot snel!

Ga je liever op 2 december naar De Man van La Mancha? Klik dan op de button hieronder.

Bestel kaarten voor 2 december →

 

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie

 

🍴 Tickets besteld, maar vergeten te reserveren voor het theaterdiner?

Reserveer het alsnog via onderstaande button. Dit kan tot 24 uur voor aanvang. Betalen hoeft nog niet, dat doe je pas op de avond zelf. Wij zorgen ervoor dat je heerlijk ontspannen kunt genieten van lekkernijen van onze chefkok én dat je op tijd in de zaal kunt plaatsnemen.

Theaterdiner reserveren →