over ons
sluiten
0321 388 777
'Droomwens in vervulling: 3 koren uit 3 dorpen in de gemeente Dronten samen in De Meerpaal' 50 jaar Meerpaal

za 18 nov - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Concert ‘Verbinden’

3 koren uit 3 dorpen

Concert / Muziek / Special Grote Zaal €7,50

In verband met het 50-jarig bestaan van De Meerpaal gaan er dit jubileumjaar meerdere droomwensen in vervulling. Het concert met het thema ‘Verbinden’is er daar één van. Drie koren uit de drie dorpen van de Gemeente Dronten geven zaterdag 18 november in de Grote Zaal van De Meerpaal gezamenlijk een concert. Living Colours uit Dronten, Alliance uit Swifterbant en Bel Canto uit Biddinghuizen zorgen dan gezamenlijk voor een gevarieerd programma met een breed repertoire. De liederen variëren van het “Hallelujah” van Leonard Cohen, “The Rose” van Bette Midler tot “De speeltuin” van Marco Borsato. Uiteraard komen er ook een aantal bekende gospels voorbij.

Creatief met het getal 50
Petra Strijbosch hoorde tijdens de nieuwjaarsreceptie dat ze een wens kon indienen. Zij twijfelde geen moment en riep gelijk: ”Wat zou het geweldig zijn om met ons gospelkoor Living Colours in de Grote Zaal van De Meerpaal op te kunnen optreden!” Creatief omgaan met het getal 50, een voorwaarde van de droomwens, kon ze dan ook wel. Petra is dit jaar 25 jaar lid van Living Colours en ze heeft 25 klapstoelen uit de oude Meerpaal. Een mooie link met de historie van De Meerpaal dus. Petra: “Die klapstoelen zullen dus op het toneel te zien zijn.”

Thema: ‘Verbinden’
Het koor Alliance wilde ook graag Top 2000-nummers in De Meerpaal ten gehore brengen. Met het thema “Verbinden” kwam dan ook snel de wens voor de derde dorpskern naar voren. Zodoende is besloten om ook het koor Bel Canto uit Biddinghuizen te vragen om mee te doen. Elk koor zorgt tijdens het concert voor een eigen invulling, passend bij het eigen karakter, maar er worden ook een aantal nummers samen gezongen. En met zo’n groot koor van 3 x 30 enthousiaste leden heb je heel wat power.

Koren met karakter
Elk koor heeft een eigen karakter. Living Colours uit Dronten is een gospelkoor dat inmiddels 36 jaar bestaat. Onder de inspirerende leiding van Erik Eleveld brengt zij mooie gospels ten gehore, zowel Engels- als Nederlandstalige. Alliance uit Swifterbant is een van oorsprong katholiek kerkkoor wat 18 jaar geleden is opgericht. Het koor staat onder leiding van Marian de Waal en bestaat uit ongeveer 35 leden. Iedereen is welkom om mee te zingen. Naast kerkelijk repertoire is er meer ruimte gekomen voor wereldlijk repertoire. Zo hebben ze bijvoorbeeld opgetreden in De Meerpaal met cabaretier Ernst Beuving. Bel Canto uit Biddinghuizen is eind 1980 opgericht als jongerenkoor. Het huidige Bel Canto is uitgegroeid tot een koor met 35 leden. Een enthousiast koor waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Het repertoire is breed. Van gospel tot musical en alles wat daartussen zit. Ze werken mee aan vieringen in de kerk, maar treden ook buiten de deur op, zoals in de Regenboog.