over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

zo 3 mei - 15.00 uur

< alle voorstellingen

Benefietconcert ALS

opbrengsten t.g.v. Stichting ALS

Muziek Grand Cafe €10,00

Met trots mogen wij een mooie special wereldkundig maken. Zondag 3 mei 2020 organiseert De Meerpaal in samenwerking met een van onze trouwste bezoekers, Vincent van Wezop, een Benefietconcert waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting ALS. Op deze zondagmiddag kan je vanaf 15.00 uur genieten van 3 live acts in ons Grand Café: Blended (Daniëlle Habekotté en Daan Hidding), Lake Michigan en Vera Bon geven acte de présence.

Tijdens het concert zal er ook een verloting plaatsvinden om zo nog meer geld op te halen voor de Stichting. Samen zetten we de strijd voort tegen de ziekte ALS.

Achtergrond van dit initiatief
Vincent, geboren Zwollenaar en inmiddels alweer tien jaar inwoner van de gemeente Dronten is een graag geziene gast in De Meerpaal. Als groot liefhebber van muziek en theater bezoekt hij wekelijks een of meerdere theatervoorstellingen. En dat het gehele theaterseizoen lang. Het theater werkt voor hem ontspannend, doet er contacten op en leert veel nieuwe artiesten kennen.

“Ongeveer een jaar geleden kwam ik Winanda Wouda van Matchpoint tegen in het dorp. Op dat moment zat ik met tranen in mijn rolstoel omdat ik niet lekker in mijn vel zat. We hebben toen afgesproken dat we in De Meerpaal even tijd zouden nemen voor een gesprek. Sindsdien kom ik met regelmaat bij Matchpoint in De Meerpaal voor een bak koffie en een goed gesprek. Ik voel me hier altijd welkom”, aldus Vincent.

Muziek betekent veel voor Vincent. Hij kan helemaal opgaan in de teksten. “Ik hoef de teksten maar een paar keer te hoor en dan kan ik ze al meezingen. Nou ja, zingen….”, zegt hij met een vette knipoog. Al een hele tijd liep hij met het idee om iets met zijn liefde voor muziek te doen. Zo ontstond het idee om een benefietconcert te organiseren in de Meerpaal, maar dan wel gekoppeld aan een goed doel. Gelukkig vond hij bij Hans Maris een luisterend oor en dat was het begin van een mooie samenwerking met De Meerpaal.

Waarom voor ALS?
Vincent woont bij InteraktContour woonlocatie De Ark in Dronten. In zijn persoonlijke omgeving werd hij de afgelopen periode met de slopende ziekte ALS geconfronteerd. “Ik leerde een mevrouw kennen die lopend binnenkwam en na anderhalf jaar het gevecht tegen de ziekte heeft moeten opgeven. Het verloop van de ziekte en dat iemand in zo’n korte tijd zo achteruit gaat, hebben ervoor gezorgd dat ik op mijn manier een steentje bij wil dragen in de strijd tegen ALS”. Wat als een idee begon, wordt nu bewaarheid want op zondag 3 mei 2020 (leuk feitje: op de verjaardag van Vincent) vindt het Benefietconcert ook echt plaats. De laatste hand wordt gelegd aan de programmering en dan kan de kaartverkoop los gaan. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de Stichting ALS zodat er nog meer onderzoek naar deze ziekte gedaan worden.

Lake Michigan
‘Lake Michigan heeft de koers gezet. Geïnspireerd door Zac Brown Band, Jason Isbell & Kacey Musgraves komen zij met een rugzak vol liedjes hun eigen plek innemen in de Americana scene. De samenzang verrijkt de verhalende teksten die met volle overtuiging worden gebracht. Verwacht van de muziek een vintage sound met popelementen die live met veel speelplezier over wordt gebracht’.