over ons
sluiten
0321 388 777
< alle films

Marathon: Fantastic Beasts 1 & 2

Avontuur 134 min David Yates Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Jude Law, Johnny Depp, e.a.
  • vanaf 9 jaar
  • angst

Bij De Meerpaal beleef je de Fantastic Beasts Marathon! De ultieme kans om (nog eens) de eerste en de gloednieuwe tweede Fantastic Beasts-film achter elkaar te zien.

Zaterdag 17 november

  • 16.00 uur: Fantastic Beasts and where to find them (deel 1)
  • 20.00 uur: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (deel 2)

Een complete avond uit? Eet tussendoor een hapje mee! Voor € 10,- geniet je van een compleet burgermenu, inclusief 1 consumptie (fris of sap).

Fantastic Beasts And Where To Find Them
De film begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Aan het einde van de eerste film werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.