over ons
sluiten
0321 388 777
< alle films

Killers of the Flower Moon

drama 206 min Martin Scorsese Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow
  • vanaf 16 jaar
  • geweld
  • grof taalgebruik

November filmmaand, met de Pas van Dronten

Met je Pas van Dronten ga je voor slechts € 6,50 naar de film! Van 1 t/m 23 november 2023. Dit voordelige tarief geldt voor alle reguliere films tijdens deze actieperiode. Gebruik hiervoor tijdens het bestelproces de promotiecode die je per mail van de Pas van Dronten hebt ontvangen.

Met de pas betalen
Pashouders met een tegoed op hun pas, kunnen hiermee tickets afrekenen bij het Serviceplein. Lees meer…

 

Killers of the Flower Moon, gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror.

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann.
Killers of the Flower Moon is een productie van Apple Studios in samenwerking met Imperative Entertainment, Sikelia Productions en Appian Way. Producenten zijn Martin Scorsese, Dan Friedkin, Bradley Thomas en Daniel Lupi, Uitvoerend producenten zijn Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Sommer, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer en Niels Juul.