over ons
sluiten
0321 388 777
< alle films

Antoon – Engel

Muziek 88 min Antoon
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

Hij was 20 jaar en verkocht 2 keer de Ziggo Dome uit. Hij was de meest gestreamde artiest van 2022 op Spotify, ontving dit jaar de Q Music Top40 award voor Beste Artiest en uiteindelijk nog de Edison Pop prijs: ANTOON.

De muzikale film ‘Engel’ neemt je mee in het leven van deze jonge en zeer getalenteerde rapper en producer. Vanaf het uitzinnige Ziggo Dome concert, waar hij zijn grootste hits zoals Hyperventilatie, Vluchtstrook, Hallo, Hotelschool en Meteoriet performde voor zijn uitzinnige fans, terug naar zijn vroege jeugd. Met nooit eerder vertoonde beelden zien we de eerste stappen in de muziekcarrière van Valentijn en vertellen de mensen die het dichtst bij hem staan, hoe het toen allemaal is begonnen. Aan het woord komen onder andere zijn familie, zo zien we hem letterlijk bij oma aan de keukentafel, maar ook mede-artiesten als BIG2 en Ronnie Flex die destijds direct de potentie van Antoon zagen.

Het verhaal van Antoon is er één van vastberadenheid; als je echt iets wil en er helemaal  voor gaat, kun je alles bereiken. In een aantal jaar groeide de nu 21 jarige Valentijn uit tot een pop-fenomeen in Nederland. Inmiddels heeft Antoon meerdere top 10 hits op zijn naam staan en stapelen de gouden en platina platen zich op…. achter zijn bank in de woonkamer. Het verhaal van de eigenzinnige Antoon kent vele hoogtepunten, maar ook met één persoonlijke tragedie, wanneer zijn moeder overlijdt na een ernstig ziekbed. Gelukkig vindt de jonge ster keer op keer zijn kracht in iets waar hij het meest van houdt…muziek. 

Engel laat zien hoe talent, doorzettingsvermogen en een klein beetje geluk je naar de muzikale top van Nederland kunnen brengen. Beleef nog één keer de hoogtepunten van het Ziggo Dome concert op het witte doek en neem een duik in dit zeer persoonlijke verhaal van Antoon.