over ons
sluiten
0321 388 777
'Contrabas vind ik het meest indrukwekkende instrument, de grootse klank maakt het ruimschoots de moeite waard haar te leren spelen.' Mark Dekkers

Meld je aan voor een gratis proefles!

< alle cursussen

Contrabas

Ga jij de uitdaging aan?

Bijna twee meter lang is de contrabas. Het trillen van dit instrument en de intense klank maken het bespelen van de contrabas een belevenis! In de contrabas les wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen zoals een goede speelhouding, stemmen, positiespel en wordt de basis gelegd voor een goede linker- en rechterhand techniek.

Bekijk hier ons volledige muziekaanbod.

vanaf € 11,00 afhankelijk van lesvormBeginner, Gevorderd, Kennismaken23 augustus (instroom mogelijk)
Kinderen, Jongeren, VolwassenenDronten38, 19, 10 of 8Maandag en woensdag, 's middags en 's avonds

Belangrijk onderdeel van de basles is het op gehoor naspelen en zelf bedenken van baslijnen en thema’s op bestaande stukken waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van een solide ritmiek en zuiverheid. Hierbij komen allerlei stijlen aan bod.

Voor cursisten van 10 jaar en ouder. Volg je een jaarcursus, dan krijg je korting op de Popschool en ensemblelessen van De Meerpaal. Ook is het mogelijk om gratis theorielessen te volgen en praktijkexamen te doen.

Orkesttarief
Het orkesttarief is van toepassing voor leden van Harmonie Eendracht, Amor Musae, Maris Sonores, FJSO en FSO. Dit tarief geldt alleen voor de wekelijkse lesvorm van 20 minuten (individueel) of 30 minuten (individueel of duoles)

Meer informatie?
Bel voor meer informatie over deze cursus met 0321 388 777 of mail naar activiteiten@meerpaal.nl