over ons
sluiten
0321 388 777

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus?
Ga op onze website naar de cursus van jouw keuze en schrijf je in via de knop ‘inschrijven’. In De Meerpaal zijn ook papieren inschrijfformulieren te verkrijgen. Deze kun je vinden in de folderbakjes op het Serviceplein, bij de uitgang, bij lokaal 9 en bij lokaal 2.

Wordt er les gegeven in de vakanties en op feestdagen?
De Meerpaal volgt bij de cursussen de schoolvakanties van de regio Noord. In die weken worden er geen lessen gegeven. Er zijn een paar uitzonderingen, waarbij de docent zelf aan de cursisten laat weten op welke vakantiedagen er wel les gegeven wordt. Zie ons vakantierooster voor alle dagen waarop er geen les wordt gegeven.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een proefles?
Ga op onze website naar de cursus van jouw keuze en vraag een proefles aan via de knop ‘gratis proefles’. In De Meerpaal zijn ook cadeaubonnen voor een gratis proefles te verkrijgen. Deze kun je vinden in de folderbakjes op het Serviceplein, bij de uitgang, bij lokaal 9 en bij lokaal 2.

Wanneer kan ik starten?
Als je je hebt ingeschreven voor een groepsles ontvang je uiterlijk 1 week voor de start van de cursus via de cursistenadministratie een uitnodiging. Heb je je ingeschreven voor een individuele of duo muziekles, dan neemt de docent contact met je op om de les afspraken te maken. Indien er geen plaats is wordt je op de wachtlijst gezet totdat er een plekje vrij komt.

De cursus is al gestart, kan ik nog meedoen?
Op onze website staat bij elke cursus aangegeven of je kunt instromen. Bij een aantal groepslessen kun je alleen op vastgestelde data instromen, deze staan onder het oranje tekstblok vermeld. Bij individuele en duo muzieklessen kun je het hele jaar door instromen, indien er ruimte is in het rooster van de docent. Bij ouderencursussen kun je het hele jaar door instromen, met uitzondering van de Bridgeles.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?
We factureren na de start van jouw cursus. Het eerste facturatie moment is in oktober.

Wanneer wordt het lesgeld geïncasseerd?
Wij incasseren de termijnbedragen aan het einde van de maand van oktober t/m juli. Op jouw factuur zie je op welke data welk bedrag geïncasseerd zal worden.

Kan ik korting krijgen?
Muziek cursisten die lid zijn van een muziekvereniging in Dronten kunnen korting krijgen op het lesgeld via het orkest tarief. Als er meerdere cursisten uit één gezin deelnemen aan een jaarcursus én gestart zijn aan het begin van het cursusjaar, dan bestaat er recht op 10% gezinskorting. Voorwaarde is dat allen op hetzelfde adres wonen en dat bij elke cursist dezelfde persoon als betalende klant is opgegeven. Zie hier welke cursussen in aanmerking komen voor een korting.

Wat moet ik doen als ik wil starten na een proefles?
Als je een proefles hebt gedaan en je wilt graag verder met de cursus, dan moet je je inschrijven voor de cursus. Dit kan via onze website of via een papieren inschrijfformulier dat je in De Meerpaal kunt ophalen.

Ik heb een korte cursus gevolgd en wil nog een keer 10 lessen volgen, wat moet ik doen?
Heb je een korte cursus in een groepsles gevolgd en je wilt nog een korte cursus volgen in dezelfde groep, dan kun je jouw inschrijving verlengen met nog eens 10 lessen door een mail te sturen naar activiteiten@eerpaal.nl. Als je een korte (kennismakings)cursus individueel of duo muziekles wekelijks hebt gevolgd, dan kun je daarna instromen in de jaarcursus door je opnieuw in te schrijven via onze website. Je kunt hierbij niet opnieuw een korte (kennismakings)cursus van 10 lessen wekelijks volgen.

Ik wil na de zomervakantie door met mijn jaarcursus, wat moet ik doen?
Als je een jaarcursus volgt, dan ben je ingeschreven voor een doorlopend abonnement dat jaarlijks op 1 augustus automatisch verlengd wordt. Je hoeft dan niets te doen als je door wilt gaan met de cursus. Je ontvangt vanzelf weer een uitnodiging via de cursistenadministratie of de docent.

Wat is een jaarcursus?
Alle cursussen van meer dan 20 lessen per jaar zijn een jaarcursus en daarmee een doorlopend abonnement.

Ik wil stoppen; wat moet ik doen?
Stuur je opzegging per mail naar activiteiten@meerpaal.nl en vermeld de voornaam en achternaam van de cursist en welke cursus geannuleerd wordt. Een jaarcursus kun je tussentijds opzeggen met 1 maand opzegtermijn per de eerste en de 15de van de maand. Bij een korte cursus kun je niet eerder stoppen.

Kan ik per maand betalen?
Ja en nee. Je kunt bij je inschrijving kiezen voor incasso in termijnen. Voor een jaarcursus zijn dat 8 termijnen, bij ouderencursussen is dat 5 termijnen. Deze termijnen worden op vooraf vastgestelde data maandelijks geïncasseerd vanaf eind oktober. Deze data staan op je factuur vermeld.