over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal Urban Trail Dronten

Zondagmiddag 30 juni is de tweede editie van De Meerpaal Urban Trail Dronten


(Hard)lopend op ontdekking mét en door Dronten!
Houd je van wandelen of hardlopen en ga je graag een uitdaging aan? Dan is De Meerpaal Urban Trail Dronten wat voor jou! Een recreatieve run voor ervaren of beginnende lopers, iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen.

Het is meer dan een gewoon (hard)loopevenement. Door de unieke route, is het een beleving. Vanaf De Meerpaal loopt de route langs unieke plekken en door gebouwen in Dronten heen. De finish vindt plaats in De Meerpaal, waar iedereen welkom is om deelnemers aan te moedigen als ze over de finish komen. De Urban Trail Dronten is geen wedstrijd waarbij winnen centraal staat. Het gaat om het meedoen, het plezier en de uitdaging van het lopen en het ontdekken van ons dorp. Er zijn drie categorieën: 3 kilometer wandelen (speciaal voor de ongetrainde wandelaar), 8 km hardlopen of 8 km wandelen. In totaal kunnen 500 deelnemers meedoen.

Kom in beweging en schrijf je hieronder in!

 

Inschrijven 3 km wandelen € 7,50

Starttijd: 12.30 uur
Deze afstand is speciaal voor ongetrainde wandelaars.

Inschrijven 8 km wandelen € 9,00  

Starttijd: 12.30 uur

Inschrijven 8 km hardlopen € 9,00  

Starttijd: vanaf 13.30 uur

 • voor deelnemers vanaf 6 jaar
 • de inschrijfkosten zijn € 7,50 of  € 9,00
 • na afloop ontvang je een goodybag
 • het aantal deelnemers is gemaximeerd, dus wees er snel bij
 • inschrijven is mogelijk tot aanvang van het event
  (schrijf je je pas 29 of 30 juni, dan graag deze pagina in de gaten houden voor de laatste informatie)
 • de eerste groep start om 12.30 uur, de laatste om 13.30 uur
 • je persoonlijke starttijd ontvang je ruim voor aanvang
 • verwachte eindtijd binnenkomst laatste lopers rond 15.30 uur
 • de festiviteiten op het binnenplein van De Meerpaal eindigen uiterlijk 18.00 uur

De route
Je gaat (hard)lopend op ontdekking door Dronten! Het startpunt en de finish is in De Meerpaal. Er wordt in groepjes gestart. De route loopt langs en dóór bijzondere locaties en gebouwen. Zo kom je op plekken waar je normaal niet zo snel komt. Bijvoorbeeld door het gemeentehuis, de brandweerkazerne, Gym Inn, Keje Horren en Raamdecoratie en door de theaterzaal heen. Wil je komen kijken en aanmoedigen? Dat kan langs de route en op het binnenplein van De Meerpaal.

Let op: de route loopt ook door gebouwen heen, inclusief traplopen. Hierdoor is de route niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers. Bij een eventuele volgende editie gaan we alles in het werk stellen om hier een extra route voor te realiseren.

Tassenafgifte
Als deelnemers van de Urban Trail Dronten kun je bagage/tassen afgeven in De Meerpaal. Let op: afgeven is op eigen risico, dus laat er geen waardevolle spullen in achter.

Verkeersveiligheid
Als deelnemer aan de Urban Trail Dronten ben je tijdens het evenement een volwaardig deelnemer aan het verkeer. Niet alle wegen zijn afgezet en een groot gedeelte van het parcours loopt over het trottoir. Blijf dus tijdens het evenement goed opletten. Vooral bij oversteekplekken, ook al staan er vrijwilligers op het parcours om het zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers langs de route en op de speciale locaties op.

AVG
Tijdens het event worden foto’s en filmopnames gemaakt die door De Meerpaal gebruikt kunnen worden in de communicatie. Als je hier bezwaar tegen hebt, graag vooraf kenbaar maken bij de organisatie.

Calamiteiten/noodnummer
In geval van calamiteiten zijn een hulpverleners beschikbaar.

Douchen/omkleden
Er is geen omkleedgelegenheid in De Meerpaal, dus kom in je sport-/wandelkleding naar De Meerpaal. Er is ook geen mogelijkheid om na afloop te douchen in De Meerpaal.

Kom kijken en aanmoedigen bij De Meerpaal Urban Trail Dronten
We nodigen iedereen uit om langs het parcours of bij start en finish te komen kijken om er samen met deelnemers, partners, vrijwilligers en het publiek een onvergetelijk sportief evenement van te maken. Om 12.30 uur start (vanuit De Meerpaal) de eerste groep deelnemers aan hun route. Daarna vertrekken groepsgewijs alle lopers van de drie categorieën. Al vanaf 12.00 uur kunnen deelnemers zich melden bij de wedstrijdtafel om een bandje op te halen, eventuele bagage af te geven en aan de warming up te beginnen. Vanaf dan wordt de spanning richting het startsein opgebouwd. Het hele evenement wordt omlijst met muziek en gezelligheid om deelnemers en het publiek te enthousiasmeren.

De organisatie
De Meerpaal / Sport in Dronten is initiatiefnemer en organisator van dit sportieve evenement. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Coloriet
 • Gym Inn
 • Brandweer Dronten
 • Keje Horren en Raamdecoratie
 • Roeivereniging RVD ’17
 • ’t Dok / Optisport
 • Huis van de Gemeente Dronten