over ons
sluiten
0321 388 777

Kunstwedstrijd

cursussen

Grand Café De Meerpaal schrijft een wedstrijd uit speciaal voor alle amateurkunstenaars uit de gemeente Dronten. Het is de bedoeling dat er in het Grand Café een kunstwerk aan de muur komt bij de haard. Doe mee en maar kans op een mooie prijs!

Hoe doe ik mee? 

Enthousiast geworden? Maak dan een kunstwerk (tekening,schilderij, grafiek, relief) met het thema polder. Laat je inspireren door het gedicht van Esam Al Wasete (stadsdichter van Dronten).

Oh polder
jouw stilte, spreekt
wekt me om samen koffie te drinken
Om het gesprek over je schoonheid te verlengen
En ik flirt met jouw stilte
En ik flirt met jouw polderlucht
Zodat ik spontaan kan spreken
Wij Draaien de letters ondersteboven
Boven je lippen
En ik schrijf alle woorden die ik kwijt was
Laat me voor jou een jurk van krokussen maken
geschikt voor jouw lichaam
en ook een orchidee
Geschikt voor jouw haar
Laat me, schat, je kussen
Maar als ik nog slaap
Wek me dan weer
Met jouw kussen

Voor de winnaar
Alle ingezonden kunstwerken worden vanaf 9 december geëxposeerd op het binnenplein van De Meerpaal en daarna beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar wordt op 24 januari 2020 om 16.30 uur bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk zal een jaar lang in het Grand Café hangen. Daarnaast krijgt de winnaar een diner voor 2 personen aangeboden.

Specificaties
Het formaat van het kunstwerk: minimaal 1 meter x 1 meter, Maximaal 2 meter x 2 meter en mag maximaal een dikte hebben van 10 centimeter. Het kunstwerk mag ook een twee- of drieluik zijn.

Aanmelden en inleveren kunstwerken
Ben je enthousiast geworden? Meld je dan uiterlijk voor 1 november aan via de mail m.hanekamp@meerpaal.nl . De gemaakte kunstwerken (voorzien van een deugdelijk ophang systeem) kun je op vrijdag 6 december tussen 11.00-13.00 uur of op zaterdag 7 december tussen 13.00-14.00 uur aanleveren in De Meerpaal.

 

 

datum van publicatie: 22 oktober 2019