over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 3 nov - 20.00 uur

< alle voorstellingen

Dutch String Collective

A Stairway to heaven

Klassiek Kleine Zaal €22,50

Een avond waarin drie eeuwen muziek bij elkaar komen, klassieke muziek van vroeger én van de toekomst. Droom weg in Dronten!

Stairway to heaven is een van de grootste rocksongs van de 20ste eeuw, het is een echte klassieker. Zo is ook ooit de Air van Bach, en het Adagio for Strings de geschiedenis in gegaan. In dit theaterconcert hoor je klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu. Een A tot Z waar A staat voor Amadeus en Z voor Zeppelin, want het Dutch String Collective speelt net zo makkelijk de mooiste klassieke muziek als gouden nummers van niet zo lang gelden.

Dit concert biedt een ontroerende en vermakelijke kennismaking met het Dutch String Collective. Ofwel: Een avond met de mooiste, absurdste, grappige, met emotionele, diepzinnige, stoere, intense, herkenbare, onvoorstelbare en virtuoze muziek gespeeld door ‘s Nederlands meest gehoorde, maar minst geziene strijkensemble.

Met deze muziek brengt het Dutch String Collective je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen, buiten de dagelijkse werkelijkheid. Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble, vertelt bij dit concert de verhalen van de hoofdrolspelers: componisten en muzikanten. Waarom schrijven ze wat ze schrijven. Wie was er ooit beroemd, wie werd verguisd en vergeten… Dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen.

Deze avond hoor je muziek van onder meer Bach, Vivaldi, Mozart, Chopin, Glass, Beatles, Randy Newman, Bacherach, Led Zeppelin en John Williams.

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie