over ons
sluiten
0321 388 777

FAQ – Projectweek Muziek

Waarom organiseren jullie een projectweek?

De muziekdocenten van De Meerpaal Academie zijn fan van samen muziek maken en samen leren. De projectweek is een goed moment om in groepsverband aan ‘ondergesneeuwde’ muzikale vaardigheden te werken waarin tijdens de reguliere les geen tijd is. De projectweek kan een goede kennismaking zijn met samen spelen in een band of ensemble. Omdat de workshops langer zijn dan de reguliere lessen is er de tijd om eens lekker de diepte in te gaan.

Hoe weet ik of een workshop voor mij geschikt is?

Kijk goed in de kolom ‘doelgroep’. Herken je jezelf in de beschrijving? Dan ben je welkom. Twijfel je nog? Je eigen muziekdocent kan je adviseren. Je kunt ook een e-mail met je vraag sturen naar de docent die de workshop geeft.

Hoe groot zijn de groepen?

Dat verschilt per workshop en het heeft ook te maken met de grootte van de lokalen. Het minimumaantal deelnemers is 2. Het maximaal aantal deelnemers is 6, 10 of zelfs 25.

Hoe meld ik me aan voor een workshop?

Dat kan op twee manieren:

1. Stuur een e-mail naar de docent die de workshop geeft. De juiste adressen vind je in de meest rechter kolom.
2. Meld je mondeling aan bij je vaste muziekdocent tijdens de les. Deze zorgt dan dat de workshopdocent op de hoogte is.

Hoe meld ik me af?

Ben je ziek of anderszins verhinderd? Meld je dan af door een e-mail te sturen naar de workshopdocent.

Wanneer is mijn aanmelding definitief?

Hoor je niets, dan kun je ervan uit gaan dat de workshop doorgaat. Zijn er te weinig deelnemers, dan zullen we samen met jou op zoek gaan naar een alternatief aanbod. De inschrijvingen behandelen we op volgorde van binnenkomst en het kan ook voorkomen dat er te veel inschrijvingen zijn. Ook in dit geval nemen we contact met je op. We zorgen ervoor dat iedereen iets te doen heeft tijdens de projectweek.

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

Meld je uiterlijk een week voor aanvang van de workshop aan. Omdat de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst worden behandeld is het slim om je al eerder aan te melden.

Ik volg eens in de 14 dagen les. Mag ik meedoen met de projectweek?

Ja, valt jouw reguliere les in deze week, dan vervalt deze en kun je meedoen met de projectweek. Ben je 14-dagen leerling en heb je normaal gesproken geen les in deze week? Dan mag je je ook inschrijven voor een of meer workshops.

Is deelname aan de projectweek verplicht?

We kunnen ons het bijna niet voorstellen, maar als je geen zin hebt hoef je uiteraard niet mee te doen. Wel telt de projectweek als vervanging van je reguliere les omdat we geloven dat we voor iedereen wat te bieden hebben. Heb je hierover vragen, neem contact op met een van de coördinatoren.

Welke reguliere lessen gaan er door en welke reguliere lessen vervallen tijdens de projectweek?

  • De volgende reguliere lessen gaan wel door: lessen van de Popschool, de Soul Society, Speciaal muziekonderwijs, het projectkoor, Muziek op schoot, Multitracking in Logic Pro X, Ontdek je instrument, lessen uit het scholenproject en lessen aan muziekcursisten met een strippenkaart.
  • Deze lessen gaan niet door: wekelijkse en tweewekelijkse muzieklessen en kennismakingscursussen. Voor de kennismakingscursussen geldt dat deze wel doorgaan wanneer na overleg met de docent blijkt dat er geen geschikt aanbod is tijdens de projectweek.

Mag je eerder weg of later aanschuiven?

Ja, natuurlijk. Vermeld dit bij je aanmelding.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Stel je vraag aan je muziekdocent of aan Mariëlle Mud, coördinator Klassieke Muziek (marielle.mud@meerpaal.nl).