over ons
sluiten
0321 388 777

Earcatch & Subcatch bij De Meerpaal

Een visuele of auditieve beperking en toch naar de film? Dat is mogelijk in De Meerpaal met de gratis apps Subcatch en Earcatch.

Wat is Subcatch?
De Subcatch-app bevat speciale ondertiteling voor Nederlandstalige bioscoopfilms en documentaires, waardoor ook dove en slechthorende mensen deze kunnen volgen. Het bijzondere van de technologie van de app is dat de gebruiker de film of documentaire bij elke vertoning in elke bioscoop of filmtheater kan gebruiken via een smartphone of tablet. Zowel de app als de ondertiteling is gratis beschikbaar voor de gebruiker.

Hoe werkt het?
Installeer de app gratis op je telefoon of tablet. Kies daarna een van de beschikbare bioscoopfilms. Download vervolgens de bijbehorende ondertiteling en kies ‘start’ zodra de film begint. Subcatch zorgt door speciale technologie ervoor dat de ondertiteling precies gelijk loopt met de film.

Meer informatie →


Wat is Earcatch?
De Earcatch-app levert audiodescriptie voor Nederlandstalige bioscoopfilms via je smartphone of tablet. Audiodescriptie (AD) is een techniek waarbij een stem beschrijft wat er in beeld te zien is. Dit biedt mensen die blind of slechtziend zijn een optimale filmbeleving.

Hoe werkt het?
Installeer de app gratis op je smartphone of tablet. Selecteer uit het Earcatch-aanbod de film die je in de bioscoop gaat bezoeken en download vervolgens de bijbehorende audiodescriptie, gewoon thuis via je wifi. Neem je smartphone mee naar de bioscoop, zet je koptelefoon op en kies ‘afspelen’ zodra de film begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijkloopt met wat er in beeld te zien is.

Meer informatie →

Beide apps zijn zo ingericht en vormgegeven dat zij geen overlast bezorgen voor de overige filmbezoekers.

Met welke films in De Meerpaal zijn Subcatch en Earcatch te gebruiken?
Op dit moment alleen met Luizenmoeder – De Film.