over ons
sluiten
0321 388 777

Martha van Dijk

Na mijn afstuderen aan het Conservatorium heb ik vele jaren met plezier en passie particulier les gegeven. Ik heb al heel wat mensen van allerlei leeftijden en met verschillende achtergrond mogen helpen om zich te ontwikkelen in de muziek en gaandeweg mooie vooruitgang zien maken op de uitdagende pianotoetsen. Het blijft geweldig om te zien wat er gebeurt als een leerling geleidelijk gaat ontdekken wat je er allemaal mee kunt !

Mijn opleiding was klassiek. Dat is prettig; het ligt immers ten grondslag aan alle muziek die daarna in de geschiedenis ontstond. Ik heb naast het lesgeven jarenlang opgetreden door het hele land met een verhalenverteller. We brachten zogeheten ‘Muzikale verhalen’, vertellingen en muziek werd creatief met elkaar verweven tot een eenheid die naadloos bij elkaar paste. Uiteraard brachten we sprookjes, maar ook middeleeuwse verhalen, legendes, culinaire verhalen en zelfs mythologie behoorden tot ons uitgebreide pakket. Het leuke was dat tijdens deze vertellingen hoe langer hoe meer improvisatie een groot deel ging uitmaken van het geheel. Uiteindelijk ontstonden er fascinerende combinaties van sferen en stijlen in deze optredens met zowel klassieke thema’s alsook popmuziek en geïmproviseerde stukken.

Het lesgeven blijf ik heel bijzonder vinden. Geen leerling is gelijk en zo vraagt een ieder om een andere insteek of methodiek. Daardoor is lesgeven een fijne variatie keer op keer. Plezier is wat mij betreft het allerbelangrijkste, in de lessen maar ook tijdens het oefenen.

Wil je ook de mogelijkheden van dit fascinerende instrument ontdekken ? Ik help je graag !