over ons
sluiten
0321 388 777

Maritte Leystra

Ik ben Maritte Leystra, kunstdocent en -maker. Ik hou van maken. In mijn eigen atelier, maar ook samen met anderen tijdens een fijne kunstcursus of -workshop. Daarnaast kijk ik graag samen met anderen naar kunst, om zo meer over de wereld, elkaar en mijzelf te ontdekken.

In mijn atelier
Ik ben dol op verhalen. En die vertel of ondersteun ik dan ook graag met mijn tekeningen en schilderijen.

Inspiratie haal ik veel uit de natuur. Ruige vachten, kriebelende voelsprieten, kronkelende takken, golvende staarten en de mooiste kleurencombinaties: ze fascineren mij eindeloos.

Ik gebruik graag verschillende technieken en materialen en probeer veel uit. Zo kan ik steeds de juiste sfeer bij mijn verhaal neerzetten. Aquarel, kleurpotloden en grafische technieken zijn mijn grootste favorieten.

Als kunstdocent
In 2013 ben ik afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving.

Volg je een kunstworkshop of beeldende cursus bij mij? Dan wil ik je niet alleen mooie dingen laten maken, ik wil je ook laten uitproberen, spelen en experimenteren. Het maken wordt een ontdekkingstocht!

En dat is leuk! Want zo ontdek je nieuwe technieken en maak je unieke kunstwerken. De kleuren die je over elkaar heen uitprobeerde blijken bijvoorbeeld een fantastisch mooi effect te geven. En de verf die je per ongeluk morste, blijkt een grappig beestje wat je schilderij in is gekropen. Hou je niet zo van kriebelbeestjes? Dan schilder je er toch gewoon weer overheen? Wie weet wat er dan ontstaat…

Zo maak je iets unieks wat echt bij jou past en waarbij jij plezier hebt. En dat vind ik belangrijk!

Kunst kijken
Naast samen kunst maken, hou ik er ook van om samen naar kunst te kijken. Daarom heb ik voor diverse musea als rondleidster en museumdocent gewerkt. Wat ik zo interessant vind aan samen naar kunst kijken, is dat je niet alleen meer kunt leren over kunst en de kunstenaars mindset, maar ook over jezelf, andere kijkers en hun omgeving.