over ons
sluiten
0321 388 777

Ivo Visser

Docent dwarsfluit, plusklas | Sweelinck Conservatorium Amsterdam

Muziek maken is iets geweldigs! Voor mij begon het allemaal op de kleuterschool. Op een rustige ochtend met wat plak- en knipwerk, was daar ineens een meneer die midden in de groep ging zitten en begon te fluiten op een dwarsfluit. Ik was betoverd door die zilveren fluit, de klank en de muziek!

Na mijn fluitlessen bij Ed van Leer (de vader van Thijs van Leer), studeerde ik in Amsterdam aan het Sweelinck conservatorium. Op mijn diploma kwam te staan: docerend, uitvoerend en kamermuziekmusicus. Met alle drie houd ik mij intensief bezig. Aan de ene kant het lesgeven, met het bijbrengen van de liefde voor muziek, en het samenspelen met zo’n mooi blaasinstrument als de dwarsfluit.

Aan de andere kant het optreden door het hele land in verschillende orkesten en met diverse kamermuziekensembles (o.a. het Nederlands Fluitkwartet, Octet Blow Up). De technische kant van een fluit heeft mij ook altijd geïntrigeerd. Als kind al haalde ik mijn 1e dwarsfluit helemaal uit elkaar. Tegenwoordig werk ik als dwarsfluitspecialist, samen met Egbert Jan Louwerse, in het dwarsfluitatelier NFDFlutes.

Dwarsfluit spelen is leuk en vergeet niet; van muziek maken wordt je slim, je ademhaling en gehoor worden beter, je leert je goed concentreren en het is genieten!