over ons
sluiten
0321 388 777

Dag van de Ouderen

Op vrijdag 2 oktober vieren we weer de jaarlijkse Dag van de Ouderen in De Meerpaal. “Een dag waarop we onze ouderen extra in de spotlights zetten”, aldus projectleider Esther van Berkum. Een beetje aandacht doet iedereen goed. Van een kaartje tot een taartje. Van iets kleins tot iets groots. Samen zetten we op de Dag van de Ouderen zo veel mogelijk ouderen in het zonnetje. Ouderen in de gemeente Dronten kunnen deze dag genieten van verschillende filmspecials met de film Hope Gap.

Over de film

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen.

Gedurende de dag vinden er diverse dansoptredens plaats met cursisten van de zitdans- en volksdansgroep. De lunch wordt muzikaal omlijst met een lunchconcert.

Natuurfilm in Biddinghuizen

Tijdens de Dag van de ouderen gaat er in Biddinghuizen een nieuw filmhuis van start, genaamd Filmhuis+. FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen verzorgt een aantal keer in het jaar een film in combinatie met iets extra’s. De eerste film die op het programma staat is een natuurdocumentaire over een mooi stuk Nederlandse natuur. De inloop is om 13.00 uur. Kijk hier voor tickets.

Onderzoek je eigen stamboom

In de FlevoMeer Bibliotheek kun je van 14.00 tot 15.00 uur aanschuiven bij de workshop ‘Stamboomonderzoek via internet, hoe doe je dat?’ Ben je benieuwd wat voorouders allemaal meemaakten of wil je weten waar je familie precies vandaan komt? Start dan jouw onderzoek naar je familiegeschiedenis. Tijdens de workshop leer je wat genealogie precies is. Vrijwilligers van SeniorWeb geven tips en handigheidjes over het doen van stamboomonderzoek via internet. Zo kun je thuis direct aan de slag! Reserveer hier je tickets.

Om de veiligheid voor iedereen te waarborgen, is het noodzakelijk om tickets van te voren aan te schaffen. Via de ticketlink op deze site of via ons Serviceplein (0321 388 777) is het mogelijk om tickets te reserveren.