over ons
sluiten
0321 388 777
'Een gaaf en groot repertoire met melodisch sterke folksongs.' De Stentor
tickets

za 25 mrt - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Tangarine

Muziektheater Grote Zaal €19,00

Voor Tangarine is weggaan ‘thuiskomen’. In de auto stappen, het vliegtuig nemen, de Atlantische Oceaan oversteken en in een camper de Verenigde Staten doorkruisen. Van oost- naar westkust. De nieuwe theatertour van het Nederlandse folkduo, gevormd door de eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks, heet From Tucson with songs. Dat is een titel vol Amerikaanse glorie, waarin dus ook hun thuiskomen schuilt. Maar hoezo keer je terug als je de deur van je huis achter je dichttrekt? Daarover gaat deze nieuwe theatershow, die de opvolger is van de succesvolle, eerste voorstelling In Stereo waarin Sander en Arnout over hun broederschap en verbondenheid vertelden en vooral zongen.

Amerikaanse roots
Het simpelste antwoord is dat de muziek van Tangarine met vier magere benen is geplant in de Amerikaanse roots en folk. In de hoofden van de broers zit dezelfde muziekencyclopedie als in de hoofden van al die Amerikanen die ze ontmoetten op de vele door hen bezochte lokale camper sessions en open mic-avonden. Dat gebeurde tijdens hun wekenlange asfaltreis van beginpunt New York naar eindpunt Arizona, via pleisterplaatsen als Chicago, Clarksdale, Nashville en Austin.

Terug naar de basis
Het openhartigste antwoord is anders. Na allerlei spannende omzwervingen, verlangden Arnout en Sander terug naar de basis. Na het succes van hun persoonlijke albums Seek and Sigh (2013) en het radiovriendelijke Move On (2014), hun legendarische optredens als huisband van het massaal bekeken tv-programma De Wereld Draait Door en de uitverkochte clubtours en vele gigs op festivals, wilden ze terug naar hoe ze ooit zijn begonnen. Als twee jongens met twee gitaren en twee stemmen. Jongens met een hunkering naar eerlijke, loepzuivere, persoonlijke muziek.

Dubbele thuiskomst
Daarmee werd de reis naar de Verenigde Staten een dubbele thuiskomst. Ze namen afscheid van de hectiek in eigen land, slingerden de gitaren over de schouder en vertrokken. In Amerika voelden ze weer hun oude nieuwsgierigheid en inspiratie. Bij alles wat ze zagen – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de akkoorden en de melodieën als vanzelf op. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar ze hun nieuwste album opnamen in samenwerking met de Amerikaanse rootsband Calexico.

Hun nieuwe theatertour From Tucson with songs is het reisverslag van die innerlijke pelgrimage door de Verenigde Staten.

THEATERMENU | Driegangenvoordeel: € 22,50
Voorafgaand aan iedere theatervoorstelling kunt u genieten van het speciale theatermenu. U kunt dan genieten van een 3-gangen diner in ons Grand Café. Wij zorgen ervoor dat u op tijd klaar bent voor de voorstelling.

Het theatermenu reserveert u eenvoudig via het Serviceplein in De Meerpaal of per mail via horeca@meerpaal.nl.

alle voorstellingen (0)

Ook iets voor jou?