over ons
sluiten
0321 388 777

Zij is de baas! te zien in De Meerpaal

theater

Bas en zijn vriendin zijn mega ambitieus en perfect op elkaar ingespeeld. Totdat hij ontslagen wordt, juist op het moment dat haar ster rijzende is. Hoe aantrekkelijk is een man feitelijk wanneer hij alleen nog hele dagen op de bank zit? En is haar gejaag naar succes eigenlijk wel zo sexy? Maar dan valt hij als een blok voor een sterke oudere vrouw. Ze is niet alleen ‘iet wat’ ouder; er is nog een probleem, maar dat ontdekt hij pas later. Zij is de baas!, op zaterdag 14 november te zien in De Meerpaal, gaat over liefde, ambitie, leeftijd, seks en veel gestuntel.

Als Bas zijn baan kwijtraakt, terwijl zijn vrouw alleen nog oog heeft voor haar carrière en zichzelf geen tijd gunt voor intimiteit en seks, komt hij niet veel verder dan voor de zoveelste keer de keukenkastjes uit te soppen. Hij voelt zich als Prins Claus naast Beatrix. ‘Wasbas’, noemt ze hem onder vriendinnen, terwijl zijn zelfvertrouwen krimpt tot het formaat van een duizenddingendoekje. Ragas kruipt zelf in de rol van de underdog, een oelewapper, zoals Chris hem liefkozend noemt. Een werkloze man die noodgedwongen ontdekt wat onthaasting betekent. Hij wekt sympathie met cabareteske onderonsjes met het publiek, die organisch tussen de scènes zijn geweven.

Eigentijds en herkenbaar
Zij is de baas! snijdt veel eigentijdse en herkenbare (vrouwen)onderwerpen aan. Van de keuze tussen kind en/of carrière tot een burn-out, Weight Watchers en onzekerheden over het eigen uiterlijk. “Een vlotte en grappige komedie, waar heel veel om te lachten valt”, aldus de pers.

datum van publicatie: 7 november 2015