over ons
sluiten
0321 388 777

Zij is de baas!: een vlotte en grappige komedie

theater

Zij maakt pijlsnel carrière aan de Zuidas. Hij raakt zijn baan kwijt en versukkelt. Totdat hij een aantrekkelijke oudere dame ontmoet. Opnieuw pakt Bastiaan Ragas het moderne leven bij de kladden. Na voorstellingen over zwangerschap en jonge ouders kiest hij nu de geëmancipeerde vrouw als uitgangspunt. Dat levert een puntig relatieblijspel op met gevatte oneliners. Op zaterdag 14 november is de voorstelling ‘Zij is de baas!’ te zien in De Meerpaal.

De tekst is van Marjolein Beumer. In een ver verleden actrice bij onder andere Toneelgroep De Appel, maar tegenwoordig vooral scenarioschrijfster. Dankzij het script van de amusante film Soof! vroeg Ragas haar voor de tekst van Zij is de baas! Beumer schreef een vlotte tekst vol spitse dialogen, die soms grof, en vaak heel grappig zijn.

Vloeiend mengsel van cabareteske scènes
Ze staan voor een enorme kledingkast, zijn jasjes en overhemden strak in het gelid, haar kekke jurkjes erachter. Typisch hebbeding van een geslaagd stel, zo’n walk-incloset. Juristen allebei, bezig met een belangrijke overname, bezig met zichzelf, bezig met belangrijk zijn. Je kunt ze zo uittekenen. ‘Zij is de baas!’ Is een vloeiend mengsel van cabareteske scènes, zang en theater, goed gemaakt vermaak, aanstekelijk uitgevoerd, met als middelpunt acteur Bastiaan Ragas.

datum van publicatie: 26 oktober 2015