over ons
sluiten
0321 388 777

‘WHY are YOU? – 10 jaar FUSION danstheater’ in De Meerpaal

theater

Op vrijdag 26 februari is de voorstelling ‘WHY are YOU? – 10 jaar FUSION danstheater’ te zien in De Meerpaal. Het dansgezelschap de KISS moves is opgericht in 2005 en gevestigd in Amsterdam door artistiek leider en choreografe Dorottya Kiss. de KISS moves maakt energiek danstheater en kenmerkt zich door een fusie van verschillende stijlen en thema’s.

De KISS moves combineert klassiek ballet met moderne danstechnieken, maar ook met meer populaire kunstvormen, zoals urban, volksdans of latin dansstijlen. Eveneens in de muziek kiest het gezelschap telkens voor een mix van verschillende genres en laat zien hoe klassieke en moderne muziekstijlen elkaar juist kunnen versterken als ze worden vermengd.

Cast
De samenstelling van het gezelschap is zeer gemêleerd, zowel in dansachtergrond als in afkomst en leeftijd. “Een mooie afspiegeling van de maatschappij waarin wij leven”, vertelt Dorottya Kiss. De KISS moves gebruikt bewust nooit decor bij zijn creaties. Hierdoor ligt de nadruk volledig op dans, muziek en de belichting. Dorottya Kiss: “wij proberen met onze producties altijd het publiek te raken; de ene keer draait het om bewustwording van de wereld om je heen en de andere keer proberen we de sfeer te creëren dat je alles om je heen even vergeet.”

datum van publicatie: 18 februari 2016