over ons
sluiten
0321 388 777

‘Volle Bloei’ van Karin Bloemen zet het leven in toverlicht

theater

Praat met een ander over je leven en de deur naar vriendschap gaat vanzelf open. Bij de nieuwe personalityshow van Karin Bloemen werkt het ook zo, vertelt ze: “de voorstelling gaat over mijn ambities en keuzes. Het publiek herkent zich daarin. Dan heb je meteen een band.” Natuurlijk valt er in deze voorstelling ook weer volop te lachen, want Karin etaleert opnieuw hilarische typetjes in haar Bloemenstal. Karin Bloemen is donderdag 16 februari te zien in De Meerpaal.

Ze zit in de bloei van haar leven, jubelt Karin Bloemen. Daarom noemde ze haar nieuwe programma ‘Volle Bloei’. “In de voorstelling laat ik zien hoe die bloei tot stand kwam. Met liedjes en verhalen neem ik de zaal mee langs belangrijke stappen die ik in mijn leven heb gezet”, vertelt Karin. Herkenbare stappen, zo bleek bij de eerste voorstellingen. Want haar publiek wandelde een vergelijkbare weg. “Onze generatie volgde het patroon van studeren, van carrière opbouwen, van betrekkelijk laat kinderen krijgen en van dienstbaar zijn aan de ander. Als je dan opeens halverwege de vijftig bent, kijk je verbaasd achterom naar wat er allemaal is gebeurd.”

Liedjes
Haar gevoelens verwoordt ze in liedjes waarvoor ze een beroep deed op gerenommeerde tekstschrijvers als Jan Boerstoel, Jan Beuving en Koen van Dijk. Op speciaal verzoek van Karin boetseerde Van Dijk een Nederlandse bewerking van een hit van Joni Mitchell. ”Het resultaat greep me bij de keel”, zegt ze. “Want ieder woord is raak.” Van Jan Boerstoel zingt ze ook de Bloemen-klassieker ‘Geen kind meer’, over het verlies van een moeder. ,”Het liedje is twintig jaar oud, maar kreeg voor mij een extra betekenis nadat mijn eigen moeder vorig jaar overleed. Daarom past het naadloos in dit programma.” De muziek van de nieuwe liedjes is gecomponeerd door haar man Marnix Busstra, die ook verantwoordelijk is voor de regie.

datum van publicatie: 10 februari 2017