over ons
sluiten
0321 388 777

Vocaal en verbaal cabaretgeweld met Vrouw Holland

theater

Vrouw Holland bestaat twintig jaar en dat vieren ze op vrijdag 3 februari in De Meerpaal. Twintig jaar Vrouw Holland: twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid. Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken kijken in hun jubileumshow zingend, dwepend, kwijlend, kreunend en gillend terug op twintig jaar kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen.

Met hun ijzersterke stemmen laten ze de huidige tijd schijnen op gevoelige liedjes als ‘Blauw plek’, ‘Mis je me dan nog’ en ‘Ik wil dat moment niet’. Maar ook het Schubertorgasme en acts als ‘So you think you have a beperking’ en de ‘Tietenpoppenkast’ glijden vrolijk de voorstelling in. Want Vrouw Holland is rijper, sterker, dikker, maar geen cent wijzer.

Bruut op de hak nemen
Er is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang wist vol te houden. Vrouw Holland kent geen vedettes, geen diva’s. Het zijn vrouwen die elkaar en zichzelf bruut op de hak durven te nemen en hierin immer onverstoorbaar worden begeleid door pianist Reinout Douma.

datum van publicatie: 13 januari 2017