over ons
sluiten
0321 388 777

Vier het Sinterklaasfeest in Dronten!

algemeen

Op zaterdag 24 november komt Sinterklaas in Dronten aan. Reden voor een feestje! Om 13:00 uur wordt hij op het Meerpaalplein welkom geheten door waarnemend burgemeester Ineke Bakker. Kinderen kunnen meedoen aan de Welkomstdans, Pieten-workshops volgen en gratis naar een Sinterklaasvoorstelling in De Meerpaal, op de foto met Sinterklaas in het centrum en meedoen aan een kleurwedstrijd.

Alle kinderen dansen mee op de ingestudeerde Sinterklaas Welkomstdans
Ja, We gaan met elkaar dansen vieren dat de Sint weer in het land is. Hoe de dans gaat kun je zien op een filmpje op de website: www.sintindronten.nl en op de website van STADronten. Na het welkom gaat Sint met zijn Pieten een rondje maken door het winkelcentrum en krijgt hij daar de sleutel van het Pietenpakhuis.

Pieten-workshops voor kinderen en (groot)ouders)
Vanaf 13.15 uur zijn kinderen en (groot)ouders van harte welkom in De Meerpaal. Dit jaar is Sinterklaas niet op zoek naar de X-factor, maar naar de Piet-factor. Samen met de Pieten kun je in De Meerpaal allerlei workshops doen, zoals dak lopen, cadeautjes in de schoorsteen gooien, de Pietendans oefenen en nog veel meer. Diegene met de meeste Piet-factor krijgt zelfs een rol in de voorstelling, want Sinterklaas kan nog wel wat hulppieten gebruiken.

Bestel gratis tickets voor de speciale Sinterklaasvoorstelling
Om 14.30 uur start de speciale Sinterklaasvoorstelling in de Grote Zaal. Gratis tickets hiervoor zijn te reserveren via www.meerpaal.nl of via het Serviceplein in De Meerpaal.

Nog een extra rondje door het centrum en op de foto met de Sint
Om 15:15 uur gaan Sinterklaas en de Pieten nog een keertje door het centrum. Er zullen volop feestelijke activiteiten zijn in en om het centrum en uiteraard kun je ook met de Goedheiligman en de Pieten op de foto!

Kleurwedstrijd
Kinderen kunnen ook dit jaar weer deelnemen aan de kleurwedstrijd en maken daarmee kans op mooie prijzen. De kleurplaten zijn af te halen bij diverse winkels in het centrum (o.a. het Serviceplein in De Meerpaal) en kunnen ingeleverd worden bij de Intertoys of op het Serviceplein. De winnaars worden op 1 december bekendgemaakt.

Programmaoverzicht:
13:00 uur Aankomst Sinterklaas en welkomstdans
13:15 uur Dansworkshops en je Pietendiploma halen in de Meerpaal
13:30 uur Sint maakt rondje door het centrum
14:10 uur Opening Pietenpakhuis en feestelijkheden in het centrum
14:30 uur Sinterklaasvoorstelling in de Meerpaal (gratis maar wel kaarten reserveren)
15:15 uur Sinterklaas maakt nog een rondje door het centrum
16:30 uur Vertrek Sint en Pieten

datum van publicatie: 9 november 2018