over ons
sluiten
0321 388 777

Veldhuis & Kemper komen met persoonlijke voorstelling naar Dronten

theater

Op donderdag 15 november zijn Veldhuis en Kemper te zien in het theater van De Meerpaal, Dronten. De mannen zijn terug. De twee succesvolle cabaretiers namen na bijna twintig jaar samen op het podium een jaar pauze om los van elkaar te ontdekken wat ze nou écht wilden in het leven. Daarna kwamen de mannen weer bij elkaar en maakten met ‘Geloof ons nou maar’ hun meest persoonlijke voorstelling tot nu toe.

De toon van de negende voorstelling is vanaf de eerste minuut anders dan die van de voorgangers. Binnen een minuut zijn de twee populaire cabaretiers het niet met elkaar eens: Remco Veldhuis erkent best te hebben genoten van een jaar pauze, Richard Kemper heeft zich vooral verveeld en op de bank gezeten. “Je merkt in de zaal dat mensen zelfs een beetje schrikken”, vertelt Veldhuis lachend. “Normaal waren wij het op het podium altijd met elkaar eens: we worden ouder, hoe doe je dat? De vrouwen nemen de wereld over, hoe gaan we daarmee om? Maar ook in het echte leven verschilden we voor het eerst in lange tijd echt van mening.” “Ik vond een break doodeng”, erkent Kemper nu. “Maar uiteindelijk zag ik wel in wat de waarde van een korte break was.

Persoonlijk

In het verleden kwamen de meeste grappen wel voort uit hun eigen leven. “Maar we maakten het allemaal veel ridiculer”, legt Veldhuis uit. “We hebben nu gezocht naar een nieuwe vorm: dit is ons meest persoonlijke programma tot nu toe geworden.” Er valt nog heel veel te lachen, zoals het publiek gewend is. Maar het tweetal heeft veel ‘gemakkelijke grappen’ geschrapt. “Richard had een scène geschreven over de vaatwasser uitruimen, en vond dat ik zijn vrouw weer moest gaan spelen, zoals ik dat vroeger altijd deed. Maar daar had ik niet zo’n zin meer in. Toen hebben we dat als uitgangspunt genomen voor een paar frisse scènes. Dat werkt.” “Het is een risico”, erkent Kemper. “Het is lastig om de balans te vinden. Als je niet verandert, zegt het publiek na een tijdje: ‘ze doen alleen maar hetzelfde’. Als je teveel veranderd, zegt het publiek: ‘het zijn onze jongens niet meer’. We zijn wat rauwer geworden, we durven nu ook ongemakkelijke stiltes te laten vallen. Ik heb wel het gevoel dat we een spannend, verrassend nieuw evenwicht hebben gevonden waar de meeste fans heel blij van worden én nieuwe bezoekers zal verrassen.”

datum van publicatie: 30 oktober 2018