over ons
sluiten
0321 388 777

Update coronamaatregelen

algemeen

Update: 28 mei 2021

Afgelopen vrijdag 28 mei kondigde het kabinet nieuwe richtlijnen aan. Door de versoepelde coronamaatregelen kan er weer bijna als vanouds ontmoet, ontdekt en ontwikkeld worden bij De Meerpaal!

Theater en bioscoop 
Zoals zojuist tijdens de persconferentie is aangekondigd mogen wij 5 juni onze bioscoop en theater weer openen – en dat doen we! Uiteraard hanteren we hierbij de geldende RIVM-richtlijnen: een maximum capaciteit van 50 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop voorafgaand aan je bezoek. Testen voor toegang is niet nodig.

Ons gloednieuwe filmaanbod staat inmiddels hier klaar. Verder is het meest actuele theaterprogramma 24 uur per dag te vinden op www.meerpaal.nl/theater.

Academie
Yes! Ook muziek-, dans-, theater- en beeldende lessen zijn weer toegestaan in De Meerpaal, Het Koetshuis en De Steiger. Daarnaast mogen Vanaf 5 juni cursisten van alle leeftijden weer individueel, als duo of als groep lessen volgen in De Meerpaal. Eindelijk kunnen we weer heerlijk samen muziek maken, dansen, acteren, tekenen, schilderen en beeldhouwen!

Tijdens het beoefenen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat niet anders kan. Wel geldt een maximaal aantal mensen per ruimte, die mogen niet meer dan 50 zijn, exclusief docent. Publiek is niet toegestaan.

Welzijn
Ook de Buurtsportcoaches gaan de buitenlucht in. Zij organiseren weer buitenactiviteiten, zoals een bootcamp op het Johan Cruyff Court. Daarnaast worden er actieve en sportieve activiteiten georganiseerd op de Buitenspeeldag, meer informatie daarover volgt binnenkort.

Het Jeugd- en Jongerenwerk van De Meerpaal blijft – zoals dat al gebeurde – de activiteiten voor kwetsbare jongeren voortzetten.

Inloopactiviteiten
De Inloopactiviteiten in De Meerpaal, Het Koetshuis en De Steiger zijn vanaf dinsdag 25 mei weer van start gegaan. Kwetsbare doelgroepen kunnen weer deelnemen aan sportieve en creatieve activiteiten als de ‘creagroep’ en ‘koersbal’.

De Inloop-vrijwilligers zijn per mail geïnformeerd over de activiteiten. Voor vragen kunnen deelnemers contact opnemen met de voor hun bekende vrijwilligers. Nieuwe deelnemers zijn uiteraard ook van harte welkom! De medewerkers van het Serviceplein (telefoonnummer: 0321 388 777) brengen nieuwelingen graag in contact met de Inloop-vrijwilligers.

De medewerkers van het Serviceplein zijn bereikbaar per telefoon en per mail. Van maandag tot en met woensdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur, donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 20.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vragen over wat de maatregelen in De Meerpaal en de dorpshuizen voor u betekenen? Neem dan contact op met het Serviceplein via 0321-388777.

datum van publicatie: 28 mei 2021