over ons
sluiten
0321 388 777

Tweede editie Meezingcafé

cursussen

Op vrijdagochtend 8 februari klinkt er weer muziek op het Serviceplein tijdens de tweede editie van het Meezingcafé. Het leren van de Nederlandse taal door middel van zingen in een ongedwongen sfeer is het doel.

De eerste editie van het Meezingcafé werd bezocht door leden van verschillende koren uit Dronten en omgeving, bezoekers van Huis voor Taal en bewoners van het AZC. Jong en oud zongen samen heel toepasselijk: ‘Wat mijn hart niet zeggen kan, zeggen tulpen uit Amsterdam’. Maar hoe Nederlands zijn tulpen eigenlijk? Het bleek een mooie ingang voor een goed gesprek. Na het ‘Kleine café aan de haven’ een ‘kopje koffie’ volgde als toegift een solo van een Iraanse bezoeker. Kippenvel!

Iedereen kan zingen

Iedere maand wordt onder leiding van een ervaren zangdocent van De Meerpaal een uur lang gezongen. Op het programma staan Nederlandse liedjes maar ook liedjes uit andere culturen want het Meezingcafé werkt twee kanten op: mensen die al langer of hun hele leven in Nederland wonen en geïnteresseerd in andere culturen zijn ook van harte welkom mee te zingen. Zo leer je van elkaar. Op de vraag of je voor het Meezingcafé ervaring moet hebben met zingen is een eenvoudig antwoord. “Iedereen kan zingen! Niet iedereen zal het daar mee eens zijn, maar het begint met enthousiasme. Dan komt de rest vanzelf.”

Muzikanten gezocht

Het Meezingcafé wordt begeleid op de piano. Maar de organisatie is daarnaast nog op zoek naar meer muzikanten die het leuk vinden om mee te spelen op welk instrument dan ook. Heb je interesse? Stuur een mail naar i.kruis@meerpaal.nl. Het Meezingcafé is gratis toegankelijk van 10.00 tot 11.00 uur en vindt steeds plaats op de 2e vrijdag van de maand. De tweede editie is op vrijdag 8 februari.

datum van publicatie: 31 januari 2019