over ons
sluiten
0321 388 777

Thijs van de Meeberg met eerste avondvullende debuutvoorstelling in De Meerpaal

theater

Thijs van de Meeberg (1988) won in 2015 zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Daarmee treedt hij in de voetsporen van de eerdere winnaars (en finalisten) als o.a. Wim Helsen, Erik van Muiswinkel en Micha Wertheim. Na een jaar van optreden en schrijven is hij op donderdag 10 november te zien in De Meerpaal met zijn debuutvoorstelling Er mag gedanst worden.

“Het vertellen van verhalen vind ik gewoon ontzettend mooi”, vertelt Thijs. “Theater is echt. Het contact met het publiek is oprecht, maar tegelijkertijd is het verhaal ingestudeerd en fantasie. Dat is een mooi spanningsveld. Die nieuwe wereld die dan ontstaat, dat vind ik geweldig om elke keer weer mee te maken.”

Over de voorstelling
In Er mag gedanst worden gaat Thijs samen met een jongen die downsyndroom heeft naar de dagbesteding. Via wat omwegen belandt hij daar in de isoleercel. Niemand van de begeleiding ziet dat hij geen down syndroom heeft. “Dan stel je jezelf natuurlijk wel vragen als ‘wat straal ik uit?’ en ‘ben ik wel wie ik denk te zijn?’”, aldus Thijs. “In de conference laat ik me door iedereen meesleuren. Het gaat over: ‘wie ben ik?’ en als je het weet ‘wat moet ik dan daarmee’. Dolend in verhalen waar werkelijkheid en waanzin door elkaar lopen zoek ik naar de eerlijke balans.”

datum van publicatie: 9 november 2016