over ons
sluiten
0321 388 777

Theaterschool KARAKTER speelt eigen voorstelling Urbex

cursussen

Op zaterdag 23 juni spelen de jongeren van Theaterschool KARAKTER hun voorstelling Urbex in De Meerpaal. De voorstelling bestaat uit twee delen waarbij de groepen Jongeren 1 Musicalgroep en de Acteerklas voor de pauze spelen en de Jongeren Productiegroep na de pauze. Het hele seizoen zijn de jongeren aan de slag gegaan met hun acteer-, zang- en dansskills en hebben ze toegewerkt naar dit moment. De voorstelling start om 19.00 uur in de Grote Zaal van De Meerpaal.

Voor de pauze speelt zich af op een verlaten treinstation. Op dit verlaten treinstation gebeuren de meest wonderlijke zaken. Door een spiegel is het verleden namelijk terug te zien. Zij die het weten, storten zich in een avontuur in tijd die tijdloos lijkt. Toch tikt de klok, maar in welke tijd? De spelers nemen het publiek mee op reis naar andere tijdszones. Sommige herkenbaar, andere…

Jongeren Productiegroep

Het stuk dat de Jongeren Productiegroep heeft geschreven in samenwerking met theaterdocent Coby Beck gaat over een meisje dat vermist wordt. Een groep vrienden wacht in hun stamkroeg op hun vriendin Fay. Ze is iemand die altijd op tijd is, maar komt deze keer niet opdagen. Ze proberen haar te bereiken, maar zonder succes… Als ze erachter komen dat Fay is verdwenen, breekt de paniek uit. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: wat kunnen ze doen om haar te vinden?

De productie Urbex is tot stand gekomen in samenwerking met docenten Coby Beck, Amarinske Brands, Floor Stappers, Susannah Iseger en Viviënne van Benthem.

Theaterfestival Baltic Bell in Riga

In augustus reist de Jongeren Productiegroep af naar Riga om de voorstelling nogmaals te spelen tijdens het Internationale Jongeren Theaterfestival Baltic Bell. Een heel weekend lang worden de jongeren geïnspireerd door het volgen van workshops en het bekijken van verschillende voorstellingen en straattheateracts.

datum van publicatie: 7 juni 2018