over ons
sluiten
0321 388 777

The Play That Goes Wrong: hilarisch vol misverstanden, slapstick en onhandigheid

theater

The Play That Goes Wrong is al vier jaar een grote hit in Londen, ook op Broadway in New York gooit het stuk hoge ogen. Een komedie, maar dan net even anders. De theaterhit The Play That Goes Wrong belooft een hilarische avond te worden vol misverstanden, slapstick en onhandigheid. Op woensdag 8 november is de voorstelling te zien in De Meerpaal.

Regisseur Bruun Kuijt: “De humor en de slapstick is te vergelijken met John Cleese in bijvoorbeeld Fawlty Towers. Of Buurman & Buurman, qua onhandigheid. Alleen hebben die mannetjes er totaal geen problemen mee als het fout gaat, dan verzinnen ze opgewekt een andere oplossing. Dat is bij de spelers van The Play wel anders. Als er daar iets mis gaat, is dat een grote ramp. Het zijn kleine mensen die grote klappen krijgen. En wij zien hoe ze die stormen doorstaan.” Jung vult aan: “Het is ook veel slapstick: tegen kasten en deuren vallen, struikelen. Ik zit onder de blauwe plekken op mijn bovenbenen want ik moet een paar keer uit een raam kukelen en ja, die kozijnen zijn nou eenmaal niet bekleed met kussens.”

Eén en al spoilers

The Play That Goes Wrong is erg Brits, met situaties en gebruiken die we in Nederland niet kennen. Aan Owen Schumacher de taak om het naar hier te halen met zijn bewerking. Kuijt: “We zijn echt om tafel gaan zitten, we moesten het anders aanpakken. Die vrijheid kregen we gelukkig ook. Het is daardoor wel heel herkenbaar.” Jung: “Het leuke is: het stuk begint al voor het begint. Je ziet ons rekwisieten klaarleggen en rommelen met decorstukken. Ik speel Annie. Gek genoeg word ik zelf heel vaak zo genoemd, heel toevallig! Zij is iemand die overdag achter de kassa van de drogist zit en bij de uitvoering bij de technische ploeg hoort. Ze is niet opgeleid als technica en dat gaat zo zijn vruchten afwerpen, haha. Het gaat meteen mis natuurlijk, maar Annie wil heel graag dat het goed komt. Daar voelt zij zich verantwoordelijk voor, dus ze maakt er het beste van. Tot zelfs het decor het opgeeft. Of verklap ik nu te veel?” Kuijt: “Alles wat we over dit stuk zeggen is een spoiler. Mensen moeten maar gewoon komen kijken naar onze ‘georganiseerde chaos’.”

datum van publicatie: 19 oktober 2017