over ons
sluiten
0321 388 777

Tangarine: “De bijna onwerkelijk mooi bij elkaar kleurende stemmen bezorgen kippenvel”

theater

De nieuwe theatertour van het Nederlandse folkduo, gevormd door de eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks, heet From Tucson with songs. Na allerlei spannende omzwervingen, verlangden Arnout en Sander terug naar de basis. Na het succes van hun persoonlijke albums Seek and Sigh (2013) en het radiovriendelijke Move On (2014), hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door en de uitverkochte clubtours en festivals, wilden ze terug naar hoe ze ooit zijn begonnen. Als twee jongens met twee gitaren en twee stemmen. Jongens met een hunkering naar eerlijke, loepzuivere, persoonlijke muziek. Beleef deze bijzondere, muzikale voorstelling op zaterdag 25 maart in De Meerpaal.

Voor Tangarine is weggaan ‘thuiskomen’. In de auto stappen, het vliegtuig nemen, de Atlantische Oceaan oversteken en in een camper de Verenigde Staten doorkruisen. Van oost- naar westkust. Maar hoezo keer je terug als je de deur van je huis achter je dichttrekt? Het simpelste antwoord is dat de muziek van Tangarine met vier magere benen is geplant in de Amerikaanse roots en folk. In de hoofden van de broers zit dezelfde muziekencyclopedie als in de hoofden van al die Amerikanen die ze ontmoetten op de vele door hen bezochte lokale camper sessions en open mic-avonden. Dat gebeurde tijdens hun wekenlange asfaltreis van beginpunt New York naar eindpunt Arizona, via pleisterplaatsen als Chicago, Clarksdale, Nashville en Austin.

Thuiskomst
De broers namen afscheid van de hectiek in Nederland, slingerden de gitaren over de schouder en vertrokken. In Amerika voelden ze weer hun oude nieuwsgierigheid en inspiratie. Bij alles wat ze zagen – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de akkoorden en de melodieën als vanzelf op. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar ze hun nieuwste album There and Back (release oktober 2016) opnamen samen met Joey Burns en John Convertino van de Amerikaanse rootsband Calexico.

datum van publicatie: 3 maart 2017