over ons
sluiten
0321 388 777

Sterrenregen voor ‘Doorgefokt’ van Sara Kroos

theater

Sara Kroos komt met een splinternieuwe hilarische voorstelling: Doorgefokt. Een show over de menselijke weeffouten die wij allemaal kennen, waarin ze het ene moment tot het randje gaat en het andere moment weet te ontroeren. Sara Kroos is genadeloos, scherp en ontwapenend, maar bovenal enorm grappig. Met recht een van de grappigste vrouwen van het land! Doorgefokt, bekroond met maar liefst vier sterren, is op woensdag 21 september te zien in De Meerpaal.

“Doorgefokt is zonder meer een van haar allerbeste shows. De geestigste in elk geval”, aldus de pers. “Ze vertelt met veel zelfspot, een fraai geconstrueerde voorstelling waarbij ze uiteindelijk bij de kern uitkomt. Wie de veerkracht van de mens zo mooi en grappig theatraal kan maken, is een hele grote.” Kroos staat bekend als een cabaretière die geen blad voor de mond neemt. Ze legt feilloos de vinger op de zere plek en drukt er het liefst nog even lekker in. Maar vanaf het prille begin legt zij ook zichzelf onder de loep. In dit programma vertelt Kroos met veel zelfspot over haar depressies, en ontroerend over het litteken van haar moeder door borstkanker.

“Heel mooi, maar niet mooi heel”
‘Doorgefokt’ is een pleidooi voor compassie. Voor onszelf, maar zeker ook voor de mensen om ons heen. We hebben namelijk allemaal zo onze systeemfouten. Tegelijkertijd verzet Kroos zich met kracht en hilariteit tegen de tendens dat het leven maakbaar is. Zo zingt ze in een van haar liedjes: ‘Dit is wat het is: heel mooi, maar niet mooi heel’. In een fraai geconstrueerde voorstelling pelt Kroos elke keer een laagje van deze boodschap af, tot ze uiteindelijk bij de kern uitkomt. ‘Dat je stuk bent, betekent niet dat je het niet meer doet’.

datum van publicatie: 15 september 2016