over ons
sluiten
0321 388 777

Sport- en Lifestylemarkt in Dronten is afgelast

welzijn

Sport in Dronten heeft in overleg met betrokkenen besloten de Sport- en Lifestylemarkt van vrijdag te annuleren. De reden is dat de weersverwachtingen zo slecht zijn dat er weinig tot geen bezoekers worden verwacht, ook al wordt het evenement naar het binnenplein van De Meerpaal verplaatst.

De doelstelling van de Sport- en Lifestylemarkt is de lokale bevolking bekend te maken met het sportaanbod. De organisatie verwacht met de weersvoorspellingen weinig bezoekers en is van mening dat alle inzet en tijd die sportaanbieders spenderen aan de Sport- en Lifestylemarkt weinig bekijk trekt. Hierdoor wordt de doelstelling niet gehaald.

‘Wij balen er ontzettend van en vinden dit heel teleurstellend. We hebben hier met alle bepalende partijen over gezeten. Het is een ontzettend moeilijke afweging geweest omdat het binnenplein van De Meerpaal het alternatief zou zijn. Wij hadden er ook voor kunnen kiezen om de Sport- en Lifestylemarkt door te laten gaan en dan het risico te nemen dat sportaanbieders daar vier uur lang staan voor die enkele bezoekers die wel het weer trotseren, maar dat is niet wat we willen bereiken met deze markt. We willen de sportaanbieders kunnen promoten en ze een podium geven met veel bezoekers om hun aanbod te tonen en wij verwachten dat niet te kunnen bewerkstelligen als we met dit weer de markt laten doorgaan, ook al is het binnen’, aldus Maarten van Erp, projectleider van de Sport- en Lifestylemarkt.

Deelnemende sportaanbieders krijgen nu als alternatief een optie aangeboden om op hun locatie een promofilm op te nemen die in samenwerking met regionale media wordt gemaakt en wordt uitgezonden.

datum van publicatie: 7 september 2017