over ons
sluiten
0321 388 777

Sport- en Lifestylemarkt 2017 op het Meerpaalplein

welzijn

Op vrijdag 8 september 2017 organiseren de buurtsportcoaches van Sport in Dronten voor de 5e keer de Sport en- Lifestylemarkt als start van het nieuwe sportseizoen. Tevens is dit de start van de Nationale Sportweek 2017. Tijdens de markt presenteren lokale sport- en lifestyleaanbieders zich en kunt u genieten van spetterende demonstraties, sportieve activiteiten en informatie over de lokale aanbieders. Daarnaast wordt tijdens de Sport- en Lifestylemarkt om 17.00 uur de gemeente Dronten officieel geopend als JOGG gemeente door de wethouder sport Ton van Amerongen wethouder gezondheid Peter van Bergen. De markt is open van 16.00 tot 20.00 uur.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement geïnitieerd vanuit NOC*NSF met als doel mensen in beweging te krijgen en sporten te promoten. Ook Sport in Dronten deelt deze doelstelling. Met de Sport- en Lifestylemarkt hopen we op een geslaagde kick off voor de Nationale Sportweek 2017. Tijdens de markt presenteren de lokale aanbieders zich door informatie te geven, maar ook kunt u zelf veel sporten uitproberen. Daarnaast worden er op het podium presentaties en demonstraties gegeven.

JOGG
Vanaf 2017 is de gemeente Dronten een JOGG gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. JOGG is een landelijke interventie die door gemeenten ingezet wordt om overgewicht onder jongeren terug te dringen. De visie op sport en gezondheid van de gemeente Dronten sluit aan bij de doelstellingen en visie van de landelijke JOGG beweging. Daarom heeft de gemeente Dronten in januari 2017 de overeenkomst ondertekend om JOGG gemeente te worden.

datum van publicatie: 10 augustus 2017