over ons
sluiten
0321 388 777

Singer-songwriter jury ontdekt de vrouwelijke Nick en Simon

algemeen

Zaterdag 12 oktober werd de tweede editie van de Singer-Songwriter Contest georganiseerd door STA-Dronten en De Meerpaal. Samen met het project Levenslied wordt er teruggekeken op een geslaagde muzikale avond.

Terwijl het buiten maar door bleef regenen stond de tent lekker vol met artiesten, fans en liefhebbers van livemuziek. De jongste deelnemer was 17 jaar de oudste 64 jaar. Met allemaal eigen werk en een eigen stijl, werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt.

Muziek maken en schrijven om te verwerken, om iets te vieren, het kan allemaal
Zo zong Ed Teer over zijn herinneringen aan de badplaats Wijk aan Zee en zong het duo ‘Blended’ Daniëlle Habekotté en Daan Hidding over een liefde missen die in het buitenland woont. Nadat de laatste deelnemer het podium verliet ging de jury in beraad en ging het evenement verder met twee songs die hoorden bij het Project Levenslied.

Hierbij werden levensverhalen verzameld zoals die van Tjaard de Jager en zijn vrouw, echte pionieren in de polder. Ed werd hierbij gecoacht door de Zwolse singer-songwriter Milo Groenhuijzen. Het resultaat werd zeer gewaardeerd door publiek en het echtpaar zelf.

De jury had het zwaar
De jury bestond uit gitarist Rick Scholtens,  Angelique Vlieger, zangeres en docent bij De Meerpaal Academie en Remco de Maaijer, Fractievoorzitter VVD Dronten en gitarist. De jury prees het niveau van alle deelnemers. De winnaars van deze editie waren het duo ‘J2’ Johanne Hoorn en Jessica de Jong, met hun nummer “Jij bent mijn alles”. De jury vond het een ‘oorwurm’ (een liedje dat blijft hangen). Er zat een stukje rap in, het publiek werd gevraagd mee te zingen en te klappen en dat lukte allemaal.

Muzikale dromen
Iedere singer-songwriter werd gevraagd naar hun muzikale droom. De ene artiest wil ooit in Paradiso staan en de andere met een eigen band rondtoeren door Europa. De muzikale droom van de winnaars: de vrouwelijke Nick en Simon worden.

De prijs is een opname in de studio van De Meerpaal en een optreden tijdens de Lions of The Proms op 22 november. Natuurlijk werd het winnende lied nog een keer gespeeld en kijken wij uit naar een volgende editie.

datum van publicatie: 4 november 2019