over ons
sluiten
0321 388 777

Simone Kleinsma strooit subliem met stijlen

theater

Op zaterdag 9 april is Simone Kleinsma te zien in De Meerpaal. Het is haar derde solovoorstelling en volgens Simone Kleinsma haar meest persoonlijke. Een majestueus mooie voorstelling, waarin ze vocaal en verbaal schittert. Tijdens haar trip down memory lane strooit ze met stijlen (van jazzy  vertolkingen tot humorvolle smartlappen en verstilde chansons) en stemmingen: van melancholie tot uitbundigheid. Simone! is een juweel van een productie die Simone Kleinsma op het lijf is geschreven en waarmee ze bewijst in haar genre onbetwist aan de top te staan.

Simone Kleinsma neemt de toehoorder mee op een lyrische reis door haar leven aan de hand van 27 liedjes, naadloos aaneengesmeed met anekdotes, verzuchtingen, mijmeringen en herinneringen van een 57-jarige die terugkijkt op een loopbaan in de schijnwerpers, maar inmiddels een bestaan vol klatergoud kan onderscheiden van het ontnuchterende leven als het theaterlicht is gedoofd.

Teuntje
Juist in die grote variatie schuilt haar kracht. Ze zingt na een ontroerende ode aan haar overleden moeder het lied ‘Voor mijn dochter’. “Ik mis mijn moeder om wie ze was – mijn dochter mis ik het meest om wie ze zou zijn geworden”, zegt ze over haar Teuntje, die zij 17 jaar geleden dood ter wereld bracht. Op die momenten deelt ze met de zaal een warme intimiteit die nimmer vals sentimenteel wordt. Ook haar liefdesverklaring aan haar echtgenoot Guus in ‘Liedje voor jou’ is prachtig van schaamteloze oprechtheid.

datum van publicatie: 24 maart 2016