over ons
sluiten
0321 388 777

Simone! is smaakvol, veelzijdig en een doorleefde performance

theater

Na twee succesvolle eigen shows en veelvuldig geprezen hoofdrollen in musicals is Simone Kleinsma terug in de theaters met een nieuw soloprogramma. Koketterie of showbizzclichés zijn in deze voorstelling afwezig. Simone! is een zeer geslaagd voorbeeld van wat een theaterconcert kan zijn: smaakvol, veelzijdig en een doorleefde performance. De voorstelling is op zaterdag 9 april te zien in De Meerpaal.

Een vleugel en een stem, meer heeft ze niet nodig. Doorgaans kan Simone Kleinsma in uitbundige musicals leunen op haar tegenspelers, de dansers en het orkest, maar in haar nieuwe theaterconcert laat zij alle toeters en bellen achterwege. Die keuze blijkt uitstekend uit te pakken: in deze intieme, stijlvol vormgegeven show verkeren zowel pianist Bernd van den Bos als zangeres Kleinsma in goede vorm, en komt de liefhebber van het betere Nederlandstalige lied volledig aan zijn trekken.

Vasthouden en loslaten
Vasthouden en loslaten, dat is de thematiek waarmee Kleinsma en tekstschrijver Frank Houtappels hun gevarieerde liedkeuze aan elkaar hebben gelast. De 57-jarige Kleinsma stelt zich kwetsbaar op en vertelt over de dood van haar moeder en het gemis van haar doodgeboren dochtertje. De verhalen gaan vloeiend over in de liedjes, waaronder een reeks Aznavour-vertalingen, waarin Kleinsma zich een overtuigend chansonnière toont. Maar ook Ivo de Wijs, Marco Borsato en de Israëlische zangeres Noa komen voorbij.

datum van publicatie: 17 maart 2016