over ons
sluiten
0321 388 777

Roos Blufpand met ‘Hoe Dan’ in De Meerpaal

theater

Zangeres en songwriter Roos Blufpand is pas 23 jaar, maar heeft al twee cd’s geproduceerd en ze kan bogen op een indrukwekkende lijst radio- en tv-optredens en succesvolle tours langs tientallen poppodia en theaters. Dit seizoen is Roos Blufpand opnieuw te zien én te horen in schouwburgen door heel Nederland met Hoe Dan, een avondvullende voorstelling rond haar nieuwste en gelijknamige album. Op 14 oktober is Roos te zien in het theater van De Meerpaal.

Hoe dan geeft de hedendaagse strijd weer van een jonge vrouw van 23. Carpe diem en de wereld redden? Kan dat wel allebei? Hoe kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd gewoon genieten van het leven?  Deze vragen neemt Roos mee op haar tour langs de Nederlandse theaters.

Innerlijke strijd
Haar innerlijke strijd weerspiegelt zich in haar nummers. In het lied Geweten zingt zij: ‘Ik wil de wereld best wel redden, maar ik weet gewoon niet hoe.’ Inmiddels heeft Roos hier gedeeltelijk een antwoord op: “de wereld kan een beetje mooier worden door haar en de mensen hierop beter te behandelen. Daarom is Alleen maar liefde mijn lijfspreuk geworden. Verwacht bij Hoe Dan echter geen moralistische praat of belerende colleges. Ik ben erg allergisch voor vingerwijzen, in welke (kunst)vorm dan ook”.

Duurzaam
Vanuit deze gedachte draagt Roos hier zelf ook een steentje aan bij. De 28 concerten van haar Theatertour Hoe Dan, waarvoor Roos met drie muzikanten dwars door heel Nederland reist, zal zo duurzaam mogelijk worden aangepakt. “We zoeken nog naar een tourbus op groen gas, eten als het mogelijk is biologisch en compenseren onze CO2 én die van onze bezoekers. We zijn constant op zoek naar manieren om nóg duurzamer te kunnen touren”, aldus Roos Blufpand.

datum van publicatie: 10 oktober 2016