over ons
sluiten
0321 388 777

Robert Long tot leven in het theater

theater

Na succesvolle tournees van Sonneveld, Toon en Ramses presenteert Stage Entertainment een nieuwe biografische musical over het leven van een icoon uit de Nederlandse entertainmentwereld: de cabaretier, schrijver, acteur en tv-presentator Robert Long. Dankzij zijn provocerende liedjes werd Robert Long een nationale rebel. Paul Groot speelt hem met veel gevoel in een musical. De musical is zondag 20 december te zien in De Meerpaal.

Het rijke oeuvre van deze theaterlegende – de muzikale leidraad van deze voorstelling – wordt door Koefnoen- en Sonneveldster Paul Groot tot leven gebracht. Zijn Koefnoen-collega Jeremy Baker kruipt in de huid van Leen Jongewaard en samen vertolken zij Longs leven én repertoire op een lichtvoetige, cynische en hilarische wijze.

Top van de hitlijsten
In de jaren ’70 hadden duizenden mensen Longs elpees in de platenkast staan. ‘Toe maar jongens’ en ‘Kalverliefde’ waren populaire liedjes die de top van de hitlijsten aanvoerden. Longs muziek is de muziek van een generatie. Speciaal voor deze generatie brengen Paul Groot en Jeremy Baker een nostalgische avond theater dat die moderne tijd van toen laat herleven.

datum van publicatie: 3 december 2015