over ons
sluiten
0321 388 777

Rabobank ondersteunt ‘Water Wordt Land’

cursussen

Stichting De Meerpaal ontving een financiële bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank Flevoland voor het project ‘Water wordt Land’ dat op 17 november wordt uitgevoerd.

Margrit Vos (De Meerpaal) ontving de cheque uit handen van Tineke Holtslag-de Ridder (Rabobank Flevoland). Het project ‘Water wordt Land’ is ontstaan in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Met professionele krachten en lokale kunstbeoefenaars wordt de Drontense geschiedenis gevierd en op een mooie manier belicht. Bij deelname ga je in groepen op reis en beleef je het verhaal van de polderpionier.

Belevenisroute ‘Water Wordt Land’

Het avontuur begint bij het Perron, gaat via de Noord en eindigt op het Meerpaalplein waar het publiek wordt ontvangen door een groot orkest van amateurmuzikanten die samenspelen met leden van het Metropole Orkest. Diverse lichtkunstwerken spelen een belangrijke rol op de route die wordt afgelegd.  Bij het entreegeld is een hapje en drankje inbegrepen. Na afloop van de route word je met het speciale treintje weer teruggebracht naar het Perron. Kaarten kunnen besteld worden aan de kassa van Theater De Meerpaal of op de site (www.meerpaal.nl).

Coöperatiefonds

Rabobank Flevoland stort jaarlijks een deel van de winst in het Coöperatiefonds. In overleg met een commissie steunt de bank vanuit dit fonds lokale projecten die op maatschappelijk, sociaal of cultureel vlak een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Zo ontving ook stichting De Meerpaal een bijdrage voor de Belevenisroute. Het is één van de manieren waarop de bank haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en haar leden en klanten toont. Meer informatie over het coöperatiefonds is te vinden op www.rabobank.nl/flevoland

datum van publicatie: 2 november 2018