over ons
sluiten
0321 388 777

Psychiatrische roman ‘PAAZ’ komt tot leven in theatervoorstelling

theater

Gebaseerd op de succesvolle roman van Myrthe van der Meer is PAAZ op donderdag 23 maart als theaterstuk te zien in De Meerpaal. De opname van Emma op de psychiatrische afdeling is het begin van haar zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses.

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

Beststeller
In 2012 debuteerde Myrthe van der Meer (pseudoniem) met de autobiografisch getinte roman PAAZ, gebaseerd op haar opname op een PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis). Het boek werd een bestseller, onlangs werd het 100.000ste exemplaar verkocht en Eyeworks is bezig met een filmadaptatie.

datum van publicatie: 3 maart 2017