over ons
sluiten
0321 388 777

Prentenboekjesfestival in De Meerpaal

theater

Als start van de kinderboekenweek verandert op woensdag 5 oktober de foyer van De Meerpaal speciaal voor peuters en kleuters in een creatieve prentenboekjesstad, vol figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. Stap de verhalen binnen en je prentenvriendjes komen tot leven! Bezoek de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian, het huis van Floddertje of ga bij Kikker op visite. Tijdens het festival zijn er natuurlijk mooie en spannende voorstellingen te zien, waarbij je misschien zelf wel een stukje mag spelen. Het prentenboekjesfestival is een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s of de oppas!

Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen spelen in de theaterspeeltuin in Prentenboekjesstad. Om 14.00 uur start de eerste ronde voorstellingen met het verhaal van Dikkie Dik en de Taart en Gonnie en vriendjes. Liefhebbers die liever later op de middag aanschuiven, kunnen de voorstellingen in de tweede ronde van 16.00 uur bekijken.

Dikkie Dik en de Taart
“Dikkie Dik is vandaag jarig en verwacht veel visite. Op tafel staat een grote taart. Dikke Dik neemt een hapje, lekker zeg! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik, hou op! Maar hij luistert niet. De taart is op. Wat moet hij nu doen?” Dikkie Dik en de Taart is een geestige, interactieve muziekvoorstelling met levensgrote tekeningen.

Gonnie en vriendjes
“Daar heb je Gonnie, het gele gansje met haar rode lievelingslaarsjes. Ze gaat op zoek naar al haar vriendjes. Samen beleven ze grote en kleine avonturen.” In deze vrolijke muzikale voorstelling zonder woorden komen de populaire Gonnie-boekjes tot leven.

datum van publicatie: 15 september 2016