over ons
sluiten
0321 388 777

Podiumkunstsector slaat handen ineen

theater

Bericht van onze theater branchevereniging.

Door de maatregelen rondom de corona-crisis sloten ook theaters en concertgebouwen hun deuren. Op 19 maart 2020, voerden de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en het Vlakke Vloer Platform overleg met de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP), Nederlandse Associatie voor PodiumKunsten (NAPK) en de Vereniging van Nederlandse Orkesten (VvNO) over hoe om te gaan met reeds verkochte kaarten.

In eerste instantie zullen alle partijen de afgelaste voorstellingen en concerten proberen te verplaatsen. Mocht dat niet lukken dan wordt het publiek gecompenseerd bijvoorbeeld door middel van een vervangende voorstelling, tegoedbon of restitutie.

De komende tijd zal dit restitutiebeleid vorm krijgen. Pas na 1 juni, of op een later tijdstip mochten de maatregelen worden verlengd, informeren alle partijen het publiek over hoe deze compensatievorm er uit gaat zien. Vooropgesteld is dat het publiek, conform het Europees consumentenrecht, wordt gecompenseerd, tenzij de bezoeker daarover zelf anders beslist.

De Meerpaal volgt deze richtlijnen en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij hopen te kunnen rekenen op uw begrip en geduld.

datum van publicatie: 24 maart 2020