over ons
sluiten
0321 388 777

Orgel Vreten & Het Zuidelijk Toneel

theater

Het Hammondorgel viert dit jaar haar tachtigjarig jubileum. In een muzikale roadtrip neemt ‘En de ander’ het publiek mee langs de geschiedenis van het instrument. Van de strakke staccato’s van het kerkorgel langs de funky tonen van Booker T., eindigend in een woeste orgel-battle: het handelsmerk van Orgel Vreten waarmee eerder al de Nederlandse poppodia werden veroverd. Dit muzikale feest is op vrijdag 27 november te zien in De Meerpaal.

Frontman Thijs Schrijnemakers maakte samen met dichter Dennis Gaens de voorstelling ‘En de ander’, een zoektocht naar een uniek gevoel van samenzijn dat met de ontkerkelijking verdwenen is. Gebruikmakend van de typische kenmerken van een mis ontstaat een bijzondere mix van muziek, poëzie en theater. Een moment van bezinning naast een moment van explosie. Zowel luchtig als meeslepend. En natuurlijk met de battle om het Hammondorgel, dat de ontkerkelijk wel heeft overleefd.

Muzikale duizendpoot
Met deze voorstelling zet muzikale duizendpoot Thijs Schrijnemakers de eerste stappen op een nieuw pad. Schrijnemakers heeft met zijn band Orgel Vreten alle facetten van de muziekwereld in Nederland doorlopen. Het afgelopen jaar bouwde Orgel Vreten voort op hun ervaringen en creativiteit in samenwerking met dichter Dennis Gaens en regisseuse Tatiana Pratley. Dit resulteerde in de muziek-theatervoorstelling waarin tekst en muziek elkaar versterken. Na een succesvolle speelreeks op Oerol 2014 is de voorstelling nu te zien in de theaters.

datum van publicatie: 14 november 2015